[高達扭蛋/盒蛋討論區 16] MSE / FW# / G FRAME / MJG / NX / SDFC etc

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
如果升做老屎忽搞事就仆街了
你同我講笑
炒撚左Metalbuild 不停同模換色嗰條友先好唔好

而家合金玩具

Bandai俾人撳住嚟喺地面打

得高達無事(因為Bandai 獨大)
HIV盾
高達以外的bandai合金成品真是好大競爭,bandai完全唔夠打。價錢,塗裝,gimmick,QC都唔算好得
Metal Build 出高達以外隻隻都死,諗唔到連紅蓮都要蟹已經無咩其他廠出過
嚟緊隻真三一就睇下會唔會步萬能俠後塵

其實舊年出嘅20 22 23造功都幾好
反而面向米飯班主嘅EX越出越貴又整得差
以前扭蛋就係可以出多啲模型出唔到嘅冷門機滿足下fans
點知而家啲line up仲保守過模型
反而HG仲出得多冷門嘢
我最不滿K狗係,口出大言又冇實際成績
開頭Line up好多驚喜,近兩年就保守到不得了
出嚟出去都係果幾隻
如果佢真係比人調走真心自己攞嚟
佢老細都等緊天意
係咪兩師徒EX判咗佢死刑
似乎唔止 佢flop左幾彈
但神高啲世界級QC應該係最後一根稻草
Mse19紅藍迷果單得罪好多人
岩呀 佢老母啲QC求其搵個唔係盲嘅都應該好過佢
又咁講
QC 要屌都係屌強國廠同大媽
G系佢唔係輸qc 係輸太小人訂
撞正rg都出神高
性價比已經輸哂
佢係Twitter屌票先精彩
唔屌QC 都屌Design啦

你睇下dlc 個d配件 有咩係炒得起 多人討論
2個大波 連twitter 都少人拎黎玩
3個細波 display話用腳出 直頭除左跟官圖 都冇咩人咁擺
仲要擺完人細波大

2個擂台 伏撚過地雷
神高dlc 得個光圈係有用 (但屌QC)
師父dlc 得隻馬係有用

同RG比 大家個粒波 design差幾遠

利申返先 係有買既苦主
RG先出 輸一轉
Gframe 再出插多刀
我最嬲真係佢出撚到執面啲線斜撚哂要自己人手執
所以on9 性價比DLC 真係無野好講
要用行動反映下比佢睇

可能經g巾一役啲價都無咁過份
gn arm 8250
g 巾10450

所以gn arm 有訂
K狗比自己嘅自信累死
死前再販埋正義
唔明點解兩師徒條腰唔用命運/自由果種可以前後屈果隻設計
明明g系列最需要可動
Seed 同 00先係親生仔
我最嬲真係佢出撚到執面啲線斜撚哂要自己人手執

呢個真 雪鐵龍冇次啱位
塊面真係由gff 去到gffmc 去到robot魂去到mb去到食玩扭蛋
D斜線都係成日出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞