移咗民去英國嘅Chings仲有冇玩美股?

290 回覆
11 Like 59 Dislike
6年後你先知佢知唔知
10皮

知道concept自己做research慢慢學咪重穩陣

當然,永遠都係「教」人炒股果個最好賺,零風險
高息環境債升股市跌好自然...

5里好過收租啦,唔扣税嘅話
老實,真係唔知都危險啦,更要兩個户口都IB,係都揾個另一個唔同品牌Agent開户...
唔好剩計稅收, 計埋樓價差額, 咁會唔會心理好過 D .
另外我遇到個問題就係買樓嗰陣時我比IB statement 律師樓唔接受,佢話要正式銀行statement 文先接受,要我講清楚呢幾年嗰筆錢喺IB 同銀行之間嘅流向,先接受我嘅fund proof , 好彩嗰筆錢冇乜點郁到,如果不停買買賣賣就仆街
點解6年?入境後183日已經係英國稅務居民...
係呀,只睇過吓YT片,真係唔識㗎,有冇TG介紹?
https://bnohongkongers.wordpress.com/

呢個 page 有個 TG group
記住交稅,英國好等錢駛
好多其他媒體都有呢類問題,一筆過買樓就當你洗黑錢
英國國債用返普通ib 戶口就得,因為英國國債係免税
息唔係2000磅一年免稅額咩
唔該哂

呢個post好好多,多D有料Ching傾英國理財生活

另外兩個posts只引嚟一大堆酸民白卡佬搞亂檔. .
啱啱醒起揸住咗啲ibond,一年得幾舊水係咪都要報,下年先到期
會㗎喇,我哋交稅比英國政府都唔會交税比香港政府養你哋班綜援五毛廢老

比心機做韭菜啦你哋
應該唔使,少過萬二,自己check清楚
證明你唔係好了解isa
精神病好D未?仲有冇掟爛自己部電話?
蝗蟲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞