移咗民去英國嘅Chings仲有冇玩美股?

290 回覆
11 Like 59 Dislike
之後係咪係APP入面換番美金再買美股?唔知點解佢唔俾我換
不嬲都係咁講,所以我覺得ISA投資戶口係一定要開。
如果你係好多錢嘅人,記住每年要用盡個金額
如果證明到係到埗英國前賺嘅錢應該唔會。
Cheers!

多口問下你用緊個IB UK係新開定之前用IB HK轉成IB UK?
ISA投資户口係可以隨時沽 隨時提錢免稅?
見Lifetime ISA提早提錢要罰25%?
去得英國收入減7成都唔介意介意股票賺少左?
隨時可以拎錢出嚟,不過個免稅額一樣係扣咗。
investment isa 隨時拎無問題的
只係如果拎咗出嚟想再放返入去就要跟每年額度

lifetime isa 完全唔同的
佢係畀人用嚟儲錢買樓
除咗買樓唔畀早攞
你就或者真係減7成收入,大把人冇減咁多

想做代表?你乜水
大把人搵唔番原本咁多介意股票賺少左?
我見trading212開isa有1% deposit cashback
已經開左冇得用
Crpyto一日無轉usdt返現金都叫無賺
Ibuk 可以唱定美金
Sell gbp.usd
or buy usd.hkd
定係你果個係 ibuk isa account?
我果個 ibuk account 唔係 isa. 可以 trade 到好多嘢
係我係ibuk isa
有冇人開公司玩
說好了的「7成」呢?不存在?
IBUK ISA 旖錢入去有冇利息收
存在呀 啲group大把
問心喇 唔需要嘈
CHING用咩買?我開左IBUK,但佢唔俾我轉美金,兌唔到,你係點轉的
usd.gbp正常可以轉到,唔得的可以搵下有什麼係用gbp做base的。

好似5QQQ咁應該係用gbp 做base currency
BTW 5QQQ係咪同TQQQ唔同玩法?佢decay係點
可唔可以一次過用英鎊唱美金玩? 定每次交易都要由英鎊兌美元?
thx
ISA 唔可以儲美元資產 包括美元
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞