Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (40) 官方:sor9,禁漏左飛G

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
新手想玩,但想問我用香港ios dl係算國際ser定日ser?
另外我好耐之前玩開,實體卡,嗰陣仲係玩吸血鬼領主,人做人索加嗰d,但我見而家又有咩搖擺又出到高星嗰啲
先了解下現今環境
之後準備迎接遊戲王2.0
即係來緊會出新嘅master 2?
唔係
係下一個超主流會令到個玩法變成第2隻game咁
即係上面D師兄講既珠淚/一世壞

明白,唔該ching,但想知呢兩隻其實有咩分別多人玩d係master?
另外我洗唔洗轉日本apple acc去dl日本版會好d?我之後玩pad 都係用日本版多活動好多
無分ser, 不過你入到game 開頭選日本+日文就會出ocg 圖, 是但一個唔係日本都會出tcg 圖, 即係和諧版,選左tcg 無得番轉頭,除非開新acc
邊度down 都一樣係冇活動
入game會再問你咩語言同地區
duel link 過左氣,快速規則版黎 抽卡貴n 倍 又少左好多卡,但係可以睇到d 人物魂下

md 而家一周年緊,跟ocg 慢一年既速度出卡,d 卡可以拆三合一,免費玩都可以玩到好爽
真, 所謂最大場係4除外 但係一俾人解左隻R8 得番1除外
而家又多人放結界波,黑洞,閃旋 呢d清場卡
好易俾人一卡換2~3擋

我覺得餅圖有修女係因為一世壞好怕除外, 修女只係反主流作用
本身副deck 其實唔算好勁
講終端 解場 IT9仲好過佢
贏game 80%靠手坑
即係我唔好揀日本+日文?如果唔係個進度就會慢人一年,除非重課?
唔係
你揀咩都得
但揀日本卡圖先唔會變TCG和諧版卡圖
唔係,選地區語言係卡圖片分別,唔介意就選咩都無所謂

md 係成隻game 落後ocg 環境一年 , 睇個勢都唔會加速

dl 係殘奧 , 對遊戲王動漫有愛先會考慮玩
新手玩solo,我估都可以玩一個星期
solo 我打到寶石就無再打落去 擺左一年 垃圾設計
石多數最後一關啵
我記得寶石關我好似打左2-3次 副野廢到 呢d關其實用黎睇故事 等有繁先再打
get錯,sorry
我仲記得打左成粒鐘都仲係度retry 緊係咁俾npc sm
唔同次元黎
以前玩單卡
而家玩系統
不過solo 其實都幾多石既 但係個流程好長 仲要唔係贏硬 好懶得打
硬係覺得佢呢關個ai係特別難打
Dwelling 得3格有好似lol既召喚師技能
Masterduel 係正規遊戲王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞