自學AI整美女J圖....易到飛起...你問我答...

487 回覆
65 Like 205 Dislike
都係用stable diffusion?
但我mac 機,上面條片話用pc
改用TensorRT係咪要自己build?
stable diffusion webui咩機都應該一樣咁用
睇黎今晚要開個通宵研究
係、要自己build TensorRT engine

Python
pip
CUDA
cuDNN
TensorRT
Lsmith repository
但係LoRA呀果啲extra network做唔做到?
我research見到Oneflow好似仲快
Oneflow 冇試、見到好似係強國人開發以經自動skip,同埋實際demo 都好似無

TensorRT 如果懶build 的話可以用docker 搞
同埋習慣咗SD個web ui 唔洗再搞太多野
不過TensorRT 版SD都仲係新project 暫時未完善、期待之後繼續更新
我自問都懶搞咁多
遲下SD應該都會pack埋TensorRT落去,到時再update
而家28steps sampling + DPM++ SDE Karras @ 512 x 768平均3-4秒出到圖都唔算慢
咁係咪可以直接用真人樣整露點
咩卡先4090?
係4090
有冇試過用Lora train model
日本臺灣韓國人lora就要用SDE?
個lora 排哩個響前面,咩 euler a 都有份,反正都係我部廢機比較慢既sampler,又其實用返例如ddim 都做到,只係個效果無其他咁好?
我用 ++sde 要 5分鐘先出到一張
有無得deafult想要咩樣
只係轉唔同動作/衣著
而家嘅話係有人賣ai 圖嘅
魔物娘唔識畫喇呱?
人魚呀, 史莢姆娘, 機娘 個D
買4090係我一生最正確既決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞