自學AI整美女J圖....易到飛起...你問我答...

487 回覆
65 Like 205 Dislike
ai係有 瑕疵
其實novelai 係個網站,主打卡通作品,收費,
開源軟件係sd,有人用1.5有人用2.1,本身都有自己既模型,
而之前有人就偷咗novelai 個模型出嚟,大家都用得,
webui 大家應該都係automatic1111出品,
其實三者對成品都無關係,出圖最影響我覺得係sampler,
場景同衫放落euler 只能夠講祝你好運,我自己用過ddim 一排品質確實係我想要既,
新一代啲人好似都用 dps 2s++定乜鳩,改善咗樣同手腳問題
你去RPG4 Model 求其揀一幅美女圖remix
咁樣就會跟佢個prompt

你upload 另一幅真人寫真
然後調節 唔好參考呢幅真人相咁多
咁佢就會創作
有冇得唔著唔驚人整deep fake咩
打咩keyword
對腳好似異形
用chilloutmix啦
呢幾張睇落真係好假
真到太完美
好想瘋狂丁瘋狂屌
用咩軟件
六爺
好想色
點樣玩法, 可唔可以介紹下
最好部電腦張gpu要係nvidia,amd都用到但僅限linux,mac機僅限M系cpu
裝stable diffusion呢隻軟件落部機到,我自己就上civitai.com搵人地訓練好的模型數據
將下載完既模型數據放入stable diffusion到再run stable diffusion,佢會自動建立個local website
最後用browser上佢個建立既local website入keyword gen圖
大致係咁google會有更多詳細資料
最麻煩係d keyword,keyword個次序同點樣用都會影響晒成張圖
gen圖快慢取決於sampling方法、sampling次數、張圖解析度
好撚專業唔知可唔可以用黎搵食
A CARD windows 係咪唔洗再睇
鬼佬試過可以但好似要搞好多野
打左D咩落去先出到呢D樣
我果d勁curse
只要手指腳指無變形其實真係好難分係咪真人,gen出黎既圖好多時手指都有d奇怪
裝左lora未先
試改用SD-TensorRT (Nvidia CUDA)
gen圖快SD 2-4倍
自制model demo [Heun]
我又玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞