自學AI整美女J圖....易到飛起...你問我答...

487 回覆
65 Like 205 Dislike
巴打我想要train lora既教學
已經行左幾日冤枉路
一係裝唔到一係version唔同
跟住step都error
其實執行同安裝嗰陣出error先係最痛苦,我自己搞lora都有兩次出error, 兩次都研究咗幾粒鐘
請教下,點樣可以kepp返同一個model既樣,但係只轉其他野,例如pose加背景等等?
想keep個樣轉其他,可以試下

1. LoRA 不變
2. keep住用同一個seed
3. inpaint
4. Multi Controlnet 合成背景

但1同2 一齊做,個樣都有機會變少少,再極端啲可以試下

5. train一個臉孔出黎,LoRA set高啲,咁個樣個相似度就高好多(純粹估)
一陣試試先。不過我用返同一粒seed改少少prompt 再叫佢Gen. ,佢都比返一樣結果我,可能冇做3,4。
後面d人
幾好娃., 男人可以自行解決, 未來加上3D打印及AI,完美公仔出黎, 所有雞隻失業, 由其電子雞, 又唔洗比人插又好撚好賣, 真係為辛苦出黎做果D唔抵
幾似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞