自學AI整美女J圖....易到飛起...你問我答...

487 回覆
65 Like 205 Dislike
點樣可以整到啲手指咁正常?

用緊stable diffusion + Chilloutmix + ControlNet
佢個shirtlift skirtlift lora對手理解得呢個姿勢
好少會生爛手
呢個真係幾真
第一幅唔係突點已經好難分
諗起雞蛋妹
終於RUN 到LoRA, 下面個例子係用2D圖+2Dcheck point 訓練, 再用ChilloutMix text2img.

promt同negative promt到調都得
你整到張啱心水既,但有啲位有問題,例如手指,可以原setting再加啲promt去調
係時候收電子雞皮
其實呢啲係咪無得整露點露晒
想攞啲女既樣整
係特登set野令佢地唔露,唔set會全部18+
求教學2d變真人
點會唔得,係冇得放上黎姐
2d check point訓練果個有冇得civitai 下載
呢個示範我用Anything v3黎train, 你有特定畫風可以去civitai搵

btw頭先再測試用3D仿真人 checkpoint chilloutmix 訓練再畫仿真人好似都差唔多
Ching唔係好明. 再請教my。則係用img2img 用chilloutmix去gen?
我3060過512x768或者high-res都會gen連體畸形出嚟,次次都係呢個resolution再upscale先得
image to image
唔係好得, 求大佬教下小弟呢個係用img 2 img
D衫又似
唔係當事人,不過都問聲
checkpoint轉左ChilloutMix未
negative promt入返果堆萬用既先,咩extra arms、extra finger呢啲
promt就入返你要求果啲,慢慢調

左上角轉左 chilloutmix
我睇佢段野,似係首先用一堆2d圖+2d checkpoint,自己train完lora
再轉用ChilloutMix,然後用上面train左個lora配埋其他promt咁將佢2d變真人

train果個lora係來畫果個角色既衣著
詳細版:https://dfldata.xyz/forum.php?mod=viewthread&tid=12796&extra=page%3D1
簡單版:https://mnya.tw/cc/word/1940.html
睇LoRA教學

https://mnya.tw/cc/word/1940.html
呢篇野好似岩咁。等我試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞