自學AI整美女J圖....易到飛起...你問我答...

487 回覆
65 Like 205 Dislike
但係我覺得用chilloutmix gen女就ok,加埋男效果麻麻地,ching如果gen到好嘢麻煩教教我
個網係咪俾人玩爛左
我淨係識用web版
個網死左唔識gen了
太滑,所有嘢都好滑
chilloutmix trained girls only... if you want male together, try merge [Realistic Vision V1.3] ?
第二張多咗隻手
唔出奇 我依幾日見到街啲廣告牌入面啲女model都喺度諗 遲早啲廣告公司連請model / 買stockphoto錢都慳番
電腦有咩要求
定係全部網上版攪掂
offline using your computer to gen. Nvidia card at least 4G vram.
search [automatic1111] video
jed

你要咩色?
點解個AI會咁勁
想學了

好勁,3D打印出黎咪。。。
對波好甜
真係好勁, 尤其第一幅. 點解考唔倒個AI既?
唔會誤會當左係 "有隻史萊姆同埋有個人" "個人被淋上史萊姆" "Dragon Quest個種史萊姆" , 而係知道正解係材質變做史萊姆? 又知道係通常指對腳係未成形史萊姆狀,
者係如果係整人魚, 識得唔會整錯做上魚下人咁樣?
定係其實佢唔知, 要你人肉揀走?

仲有無多D史萊姆娘?
因為用咗個史萊姆娘LoRA

ELI5:

叫AI畫個普通2d anime girl,然後學習將佢“改”到變成一隻我餵俾佢嘅2d史萊姆娘嘅圖咁嘅樣。

學完之後,叫佢畫一個真人,之後用同一個方法“改”, 佢唔知道出黎嘅係史萊姆,不過佢只係跟返訓練果時嘅“改法”去改。
https://civitai.com/models/6424/chilloutmix

This model has been republished and its ownership transferred to Civitai with the full permissions of the model creator. They have asked that all identifying information about them be removed from the model details.
好勁,d人點諗倒
Ching 求賜教點樣整到呢d feel

繼續訓練Cosplay, 今次用hires gen高清返啲
背景是 prompt寫?還是image to image?
無特別寫背景,simple background,dark background ,其他最多都係lora訓練嗰時啲痕跡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞