自學AI整美女J圖....易到飛起...你問我答...

487 回覆
65 Like 205 Dislike
有冇成品gen啲來欣賞下
俾住少少先啦

好似冇咩2刺完嘅圖
上pixiv搵啦 多到痴線
Pixie係咪比Ai佔領左
係 如果唔set filter out ai
基本上個suggestion page全部都係ai images
呢啲啱唔啱心水

用anything 最好加返個VAE
張張圖都蒙蒙地feel
好癲
半人半機械
請問訓係度嗰個pose用咩方法整?
https://github.com/lllyasviel/ControlNet
可以裝呢個plugin研究吓
建議用depth或者openpose model
簡單Prompt 就 lying on xxx
然後加 from xxx (front/below/back)
Looking to xxx
有研究過openpose,有啲動作佢做唔到,或者做完塊面會扭曲咗

唔知直貼張真人動作相比佢好啲定用openpose editor跟畫畫啲骨比佢好啲。

企係度嘅pose通常無事,訓係度嗰啲有時動作okay但成日變鬼樣。

見最近出咗個multi controlnet,今晚試下用depth + openpose再試下
呢樣睇情況
如果要準確啲嘅動作就用Openpose editor好啲
鬼樣嘅話就用錯Sampling method或者Model, Seed嗰啲都有可能
呢個係整躺姿嘅openpose detect圖
巴打入面條教學片個gradio邊到開出黎
要係powershell度打command開
例子:
cd (kohya_ss放嘅path)
.\gui.ps1
原來要成條list既野down落黎?
Pay床
成日覺得好多都係Chillmaxout 畫唔到
我發覺個分別係佢自己detect係會有啲骨當唔存在
係,Openpose detect係見唔到嘅位就唔會有joint
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞