加拿大Stream A - 課金揮手交流區 (12)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
報24 Jan
麻煩曬絲打 就去之前會望多次ircc website
無車就去瀑布flagpole
巴打 我聽過好多玩long d都係分手收場 最好 真係一齊去
多謝連登各位巴打絲打係呢個Po提供嘅資訊,小妹我今日終於批到sp
流程:
3月底做medical upfront
10/4提交申請
20/4交指紋
12/5 sp approved
本身諗住罷工會再耐啲點知今日突然有真係好驚喜仲要一開始勁驚自己因為讀master要多啲錢驚個官以為我唔夠financial support(我仲要冇交老豆老母借錢俾我嘅資金証明)而家批咗真係安樂晒
希望大家都一切順利!
最壞打算報定一科diploma囉
加拿大啲u真係嚴過英國好多 second up都唔係收硬 尤其ubc uoft嗰啲出名
jan intake做咩咁早同埋未收offer就辭工 add oil
請問有冇其他喺Waterloo讀書嘅ching?
我啱啱開始讀一年嘅post grad
發覺好辛苦好大壓力
week 2已經有assignment要交
chur過以前讀大學好多
成個course一個香港人 甚至東亞人都冇
好大壓力唔知同邊個講
week 1已經有
你冇exam都算好彩 我一個sem讀七科 好似差唔多科科都有final
呢邊讀書真係好chur好辛苦
本身仲以為加拿大讀書會輕鬆啲冇咩壓力
我啲上堂時間都係好閪
每個禮拜有一日係下晝五點上到夜晚十點
請問有冇其他喺Waterloo讀書嘅ching?
我啱啱開始讀一年嘅post grad
發覺好辛苦好大壓力
week 2已經有assignment要交
chur過以前讀大學好多
成個course一個香港人 甚至東亞人都冇
好大壓力唔知同邊個講
week 1已經有
你冇exam都算好彩 我一個sem讀七科 好似差唔多科科都有final
呢邊讀書真係好chur好辛苦
本身仲以為加拿大讀書會輕鬆啲冇咩壓力
我啲上堂時間都係好閪
每個禮拜有一日係下晝五點上到夜晚十點

喺啲college讀post grad咋
住學校宿舍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞