多倫多生活討論區 57

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
落美國就行80

mph
所以其實呢度考牌真心唔算難,特別係師傅肯帶你去啲無乜車、公路得一線嘅埠仔考嘅話,基本上已經同買牌無分別
分返清楚為咗安全而慢,同埋無判斷能力、駕駛技巧生疏嘅慢先,唔係慢就一定安全,安全亦唔一定要慢到蟻躝咁
CLS公司會唔會太癲
太慢頂住人仲危險啦
lm
冇經搵唔到in house…
Cls 人地又話得15 16蚊
圍返開22-24 左右啦應該
右線行80㗎咋- you can get a ticket for driving too slow too
Indeed大把請緊底層,你預比人壓榨兩年
我喺Wyoming,Yellow near Stone National Park 65M 揸70都俾差佬捉,仲要即刻俾錢
我都係0經入咗FF先再轉in house
Ontario Highway Driving Act, section 132: “No motor vehicle shall be driven on a highway at such a slow rate of speed as to impede or block the normal and reasonable movement of traffic thereon except when the slow rate of speed is necessary for safe operation having regard to all the circumstances.”
無得揀,一定係細公司FF啦,大公司好多比一早比人mark曬
細公司有細公司好,乜柒都要你做,但短時間你會學識曬,基本工打得好,之後就unun腳,九成係香港人/中國人老闆,香港人個啲最撚閪

大公司好多都係淨係學/做一樣野,但人工高福利好

不過FF係無技能野,當跳板可以,唔好長久做,除非你做sales
唔該哂
我新牌唔敢揸得慢
同埋唔敢行慢線
成日驚臨到出口先發覺要cut番出去
果日係401番嚟 右線出完即刻變左左線
一公里要cut 5條線去出口 好撚淆底
係咪都冇計 要慢慢摸熟d路先得
基本速度黎
401堆出口係咁on9
唔熟401真係好易miss出口
401 西行出Allen road
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞