[DC電視劇] CW's The Flash /Superman &Lois暨其他系列討論區

735 回覆
8 Like 3 Dislike
睇SG 主要都係睇Kara Lena

劇情完全係
Super girl我第二季都未睇哂
咁鬼多配角
Nia Brainy
後期連Jimmy個妹都要整條英雄線
Becky唔係死左咩定係crisis改左
Brainy 起碼算接到Winn 班 大家都鍾意
Chuck 完全比唔上Cisco
Nia 其實盡咗力 吓吓出招一大輪CG 算係咁

至於渣個盾就出場 果兩個Guardian 就算啦
Crisis 改咗 話佢好彩復活咗
Nia出技啲cg好膠,同埋雖然樣好靚但佢啲動作都仲係有啲男人影子
Nia 打扮舉止都已經好女性化了 係衰在套Suit 修唔到腰
其實成套野有時唔睇佢地為咩打架
淨係著靚衫出場好夠睇了
係 條腰呃唔到人
Iris啲頸紋勁到
Brainy 完全唔掂喎
Nia 一見到就諗起男人

Btw 今季Superman 開頭唔錯
Flash 今集完全唔知做乜,0劇情,Iris 個頭
Brainy唔變綠個陣係ok 一變綠就
Flash得個十幾集都要分一集講Cecile
s1-s4好睇,s5開始搞不撚掂
改到不知所謂,悶到hihi
last season黎講同arrow個精彩度爭太撚遠
flash都播左就黎一半仲係同前幾季一樣咁悶
「《正義聯盟》的拍攝經驗讓我覺得,那些故事變得對我來說很重複、不怎麼有趣了。我的確在《閃電俠》裡搞懂怎麼把這角色演好了,而我也辦到了,戲份大約五分鐘長,感覺真的很棒... 但我是真的很喜歡我們所拍的東西,尤其是第一部(意指《蝙蝠俠對超人:正義曙光》)。」
.
「我本來是想執導《蝙蝠俠》的,但《正義聯盟》的拍攝經驗讓我覺得:『我不玩了,我從來就不想再拍這些電影,我並不適任。』《正義聯盟》那次是我從影至今所見過最糟糕的經驗,充斥著一堆狗屁倒灶,讓我心碎一地。原本是有個計劃讓某個人(喬斯威登)加入,然後他會說:『我要來拯救你們,我們會進行長達兩個月的補拍,而我會根據現有的素材寫些新的劇情,我有秘訣。』那才不是什麼祕訣,那讓我們都很艱難。
.
接著我就開始酗酒,我在倫敦的飯店裡狂灌,我要不是選擇喝酒,就是選擇跳窗自殺。我心想:『這不是我想要過的日子,我的孩子也不在身邊,我過得好悲慘。』我想做我有興趣的工作,而不是穿著橡膠衣,然後大多數的時間都站在綠幕前面說:『如果這些核廢料外洩,我們就會怎樣怎樣... 』這種戲碼也沒什麼不好,我不是要貶低它,只是我已經吃到一把這在創作上無法滿足我的年紀了,
.
另外,我也累到精疲力盡,並覺得:『我不想以任何方式參與這種片子了,我不想再浪費我更多的光陰了,我的生命是有限的。』」
.
「我也不會幫詹姆士岡恩的 DC 宇宙執導任何東西,絕對不會,我對詹姆士岡恩沒意見,他人很 nice,他絕對能做得很稱職,我只是不想遵循他們的方法去拍片,我對那沒興趣。」
.
完整專訪:
https://reurl.cc/gZGRaL
不如睇titans好過
好贊同,完全冇嗰種要大結局打大佬嗰種氣氛。
Ep06仲喺度講Cecil 做人阿媽vs做superhero嘅掙扎,搬去同返joe一齊住啦。
arrow last season 鋪路coie..the flash 乜都冇/唔洗鋪 好似揾番d舊人出黎賣情懷就算
但啲舊人唔係好得,冇乜feel。掛住Wally、Cisco、Harrison、Jessie, captain cold. Kamillia , gypsy….
原來可以有劇衰過titans
睇一集見識下先
Kamila有咩好掛住
gypsy 死左都唔會出番黎 jessie quick 又冇講crisis 之後點 都難d出番黎
鍾意亞洲人
又話Crisis之後翻生返囉
定係gypsy係Crisis之後死?唔係好記得

呢一兩集都久唔久提吓crisis, 係咪啲伏筆嚟呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞