[DC電視劇] CW's The Flash /Superman &Lois暨其他系列討論區

735 回覆
8 Like 3 Dislike

成為了總編輯,也對全世界坦誠公開了身份。

家姐同性戀(現實也變了,離婚),和Jimmy妹妹結婚,收養了孩子。

Nia 和 Brainy 一起,Brainy 掙扎了大半季要回到未來救世,但最終幾句就交代不想離開Nia,所以不走。

Supergirl 最後幾集一氣呵成,其實幾好氣氛,Flash暫時未見到。
唔該Ching。
Flash呢集又唔搵super girl嚟玩吓。
Superman and Lois 演技劇情打交戲都好睇到
真係好彩唔係同Iris 住同一個Earth
要演員肯同檔期可以先得
究竟iris比左幾多錢劇組先做到幾集主角
唔係combine 咗做同一個earth咩?
疑似唔係 好似冇exactly 講清楚到底係唔係erath prime
我印象 supergirl同flash combine 咗做一個
咁superman 同 flash都應該係同一個
Diggle 出現果一集好多人討論過

大部分都唔認為係Earth Prime

但劇組有無詳細手解釋就唔清楚
DC legend of tomorrow S5E1
https://www.reddit.com/r/SupermanAndLois/wiki/faq/
可以參考吓呢個
btw 張圖啲人已經消失晒咁滯 Barry 點call the league
條link 係官方回答??
果陣好似係supergirl 入面話lois 有咗
跟住superman 果套就講佢兩個仔
除非官方話superman係獨立故事同之前無關係
如果唔係好自然會覺得係同一個earth 接住落發生o既事

同埋話call league都唔一定會出現
Reddit FAQ 梗係唔係官方 只係果邊幾次討論嘅結果
所以咪話官方劇組無解釋過
好大機會係現實既收購事件影響左

劇入面:

s1: 印象clark 同lois有討論過John 係唔係平行世界既人,事實john 同黑超人打時係捲入左COIE時既紅色特效入面後先到左家下既世界

Copythat去支援lois時, 知道左sam既計劃後扯火,話oilver仲係到既話一定唔會咁做加會設法用其他方式去幫戰友

印象S1播出街時仲未有收購事件既

但去到s2最後個集sam又講左句其他世界有英雄組成既團隊但佢地既世界只有超人一個,當時一出左依句就產生左問題,因為S&L最早係計SG既spin-off, 連新聞既article都係咁介紹

而收購事件係S2出街時應該去到最後,cut劇同電影既新聞都係果段時間開始,唔排除劇組驚俾人cut既關係所以改劇情啦(雖則劇組接受訪問時就話過S&L=獨立世界係好早決定) 不過連copythat既造型都懶得改就真係好引人懷疑
感謝Recap
我覺得S&L 自成一角都無咩所謂
當然有機會Crossover去搵Kara 就最好
Iris提起sg班角色個時一連串name drop好夾硬黎
都係果句,演員本人願意就易處理
搵Kara冇問題
但如果搵埋Iris一定變曬質勁煩膠
所以係咪同一個earth都無所謂
反正官方又無正式講
劇組上年季尾出左聲啦 話係第二個earth黎 on99
S2 ending既dig 唔係我哋睇既arrow既dig黎
講左啦
今次sl final boss 係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞