[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (137)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
aonic4同5都冇乜特別深刻印象, se846第二代我冇試到
多咗啲咩 一直以嚟都有少少想買合作版just ear
535我以前用過,算係咁,當年都係駁手機聽,只係依家耳機發展得太快🤣,我覺得幾千蚊既價位,綠仙係一個唔錯既選擇,當年出左無耐就買,唔同依家下下都萬萬聲🤣,只係由7x分提升到8x,或者可以買下sony M9?我見都有巴打推,你得閒就去試下,
shure依家係少左好多人討論,都好似唔多覺有咩新野出
都係同普通AN手機改theme方法一樣 改launcher換完wallpaper同noti顏色然後改曬啲icon佢 個別app再加埋開app動畫播條miku既gif
我都重有535
真係唔洗上平衡同唔好用近年D機聽
多張紙同卡
合作版just ear出得好慢

一直都想等到同鍾意既歌手合作先買
JPOP 歌手大部份都係用FITEAR
SONY MUSIC 自己友都未必會用JUST EAR
CROSSOVER有D難度
又唔使一定用
係CROSSOVER既調音版姐
藍井都冇見成日用just ear,都係用fitear
just ear對比fitear 係專業用途既配套未夠好 所以fitear先多人用

維修同保養唔夠fitear快 ,加上just ear有氣孔 所以無咁好隔音 而且部分日本用既mixer自帶 fitear 專用既setting 唔駛花時間去慢慢搞setting
日本國內ARTIST其實係MR.CHILDREN 櫻井和壽最捧SONY場
連隻好難戴得好既XBA-A3 佢都有段時間拎去出SHOW用
近年就成日用M7
(似乎佢唔太鐘意用CM,確實有D ARTIST 話上台聽MON鐘意有少少漏聲聽到出邊D聲唔鐘意CM興世隔絕FEEL)
請問IE 600 買行定水好,差成千蚊
咁fitear 只係主流 好似 johnnys 旗下既藝人同宇多田光都唔係用fitear

不過我記得早幾年紅白係有人用just ear
今年都有啦
好似係misia
各位大佬好
因為對耳機理解唔深入 想向各位尋求意見
如果玩Fps game(Apex/Csgo..)
Shure嘅SE215 Special Edition Uni 定
Final嘅 VR3000 for gaming 比較好
或者會唔會有其他推薦
主要喺打機用 性價比高嘅
如果想要高解析度係咪買枱機好過walkman?
一個拎得出街 一個唔拎得出街
睇你想要咩咋喎
即係同價位冇話邊款好啲?
通常質素都枱機好啲
因為冇咁多掣肘
dap 要拎出街 好多嘢都妥協左 (體積 電池etc)
不過你覺得dap好聲啲都唔出奇嘅
要睇個聲同你耳機match唔match

btw枱機要去隔離枱式耳機post問
有冇ching 知邊到有rcx 頭嘅耳機線可以試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞