[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (137)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
bic camera 賣 10,4500 yen 貴好多
可以到時落鋪夾下價,我上個月買 A306 果時,bic cam 店頭標價 43xxx yen,網上標價 46xxx yen。
用緊新黑磚4.4mm MD4耳機
聽CANTOPOP FLAC file
budget : under or around 3000$
各位推介咩耳機連埋線?
THX
想問下入坑買ie600推唔推薦?
屌得過
支持
如果現在有隻機係用緊D 十幾MM 大動圈既話咪要RUN IN 下囉
係e-earphone 買左 扣埋稅85500yen an 機改到中文menu 好方便, 最衰個皮套無貨, 無得一炮過買
去附近 BIC CAMERA, YODOBASHI 睇下有無貨, 齋買套都夠錢退稅
收到
我8號先走, 可以晚晚試睇下有無問題
買套去 BIC CAMERA 應該用到 10%+7% , 慳到一餐松屋
想當年睇啲評價有啲想入 水雨水S8 CM,
試聽咗幾首啲音拆曬嘅
當時仲諗係咪我啲歌有問題 (串流)

之後諗住貴少少都試下 64 Audio Nio,
試完即課咗 Nio
我成日覺得真係似戴唔實嘅耳機咁 試過大中細耳膠都係咁
人聲好刺耳 0 bass 好難想像有人會接受到咁嘅調音

隻IE600送咗去保養
好掛住
Markup再discount
同D做遊客生意既藥妝店差唔多
有時去D 普通藥房買俾埋稅都平過去果D藥妝鋪退稅個價
水月雨好聽都係199....299$個堆,貴野唔好聽
xe6 cm用緊toxic gsp8 留名參考
你個隻cm fit唔 fit

我搭地鐵同巴士都聽到聲
如地鐵廣播 ,同埋feel 到好似唔夠貼同緊

最後拎咗去refit ,等待中
都fit呀 仲fit過我另一隻mest mkii
你聽到廣播係講緊聽緊歌果陣?
不過佢本身隔音差過其他cm 少少都正常既 始終Kinetic Bass都算係少少似開放式設計
係聽緊歌都聽到
同埋好似唔夠緊同貼

你搭地鐵或巴士
聽人聲歌 聽唔聽到廣播或其他聲?
買佢嗰啲199 嘅假閪竹不如買原道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞