[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (137)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
ie 600 跌咗落湯入面
依家右邊冇聲 係咪可以wd-40精密電器清潔劑 輕輕洗一洗?
如果啱啱入坑未買過player同耳機嘅話a306會唔會係幾好嘅choice
見dma ie300 1800
定係平d新既ie 200
如果你要用a306聽串流,就唔建議
a306得3.5頭
如果想未來玩上去,有4.4頭會好好多

與其2600蚊買a306,不如買個Jer仔有齊3.5同4.4,用電話聽住先
好似唔同聲音取向黎,建議試聽
你係出面咁講例如fb會俾人圍屌,但真係好多on9帶成舊磚出街,心諗聽到D咩...純粹show off
我未試,唔敢答你

或者你揀咗耳機先,之後再慢慢搵 player 去夾佢
其實唔玩耳機嘅人會覺得呢啲人好毒
返到屋企就仲用咩手提機

完全唔明中國廠出個d m17 dx300max 係咩玩法 600-800g 拎出街又重 係屋企插電用又打唔贏台機 兩頭唔到岸 一係就搞到大部d好似索六萬個類咁 起馬同台機有得打
屋企冇位擺台機

香港最貴係地方
Magni/ifi 唔係好大啫
台機都有大細 唔一定係玩full size 無位買玩部細 adi 2都唔係好大部
chord細細部啱晒
要搵個位固定插電煩

有位嘅話台機耳牛平過 dap 入耳好多啦

仲玩咩入耳
Chord 細機又唔抵屌 但去到Dave又有其他好選擇唔洗買佢
插電煩

m17 呢個 form factor 可以放台打機上網嗰時用,又可以拎上床聽吓耳牛

聽歌唔係一定分分都追音質,有時方便都好重要
都唔係既 好似我呢啲大頭仔戴咩耳牛都覺得夾爆頭 戴30秒已經有啲頭痛
IEM對於我黎講點都friendly好多
就係人人都有唔同要求,所以先有唔同產品

吓吓以己度人會唔會唔係咁好
問題部野你要開大耳mode要插電 仲要打唔贏台機

唔計價錢比我就拎索六萬
唔計價錢

我換間大啲嘅屋先啦
你買索六萬個價夠你買大間d咩
仲未計開得多超級耳牛+turbo mode好快電池發漲
weiss 501夠細部啦
可以買三格磚
你話唔計價錢嘛

現實就係咩都講價錢

btw 新嗰部 ak 有冇人試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞