良心AA 您問我答 49

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
黎緊呢幾日幾個一手盤會推出黎
1 LP10
2 愛海頌減價谷貨尾
3 KOKO Rosso
4 Novoland

我諗真正試市場反應嘅,應該係等Novoland

二手宜家好多區都出現賣到無野好賣嘅情況
淨返嘅盤一係貴,一係封
想搵盤嘅話,要花多小小時間同心機

上個Post如果我有野答漏,可以響度問返
多謝大家一直以黎嘅支持
之前幫開細葉榕引流
今次試下幫另一個團體引流
當然,如果你地有心支持,亦可以搵返細葉榕

今次嘅團體: 燕子生命

佢地一路有幫助在囚人士唔同方面嘅支援
包括但不限於在囚人士物資支援同埋捐書等等

各位除左可以直接捐錢支持之外,亦可以睇下佢地收集嘅囚友書籍清單,睇下屋企有無D書可以捐到俾佢地

以下係佢地嘅連接
https://www.swallowlife.org/%E6%9B%B8%E6%9C%AC%E5%BE%B5%E9%9B%86

我深信各位入得黎問買樓諮詢嘅,經濟條件唔會太差
希望你地都可以支持下佢地

如果您有買樓需要,而搵我幫手,首先我好多謝您
如果您本身已經有相熟Agent,想搵多個行內人士拎下意見
我都非常樂意解答您地嘅問題

假如我俾嘅意見有幫到你地,都希望你地將呢份謝意轉化為行動,支持下燕子生命
多多益善,少少無拘

呢一段將會成為日後每個Post嘅恒常開場
希望每個人,包括我自己,都會努力行多一步
做自己力所能及嘅事

想問下 650萬樓下 2房
一手盤 有無咩好選擇地方最好唔好太遠
650萬仲要一手盤2房 建議novoland
lm
650兩房一手
睇Novoland啦
你無得簡

定係你想要沙頭角尚澄?

無哂人開盤
傳說中既大陸客又好似無
新盤又出返
二手又變返一片死寂
我舊同學十年前娶左老婆,深圳有層樓,小朋友係跨境兒童
本身每日坐東鐵來回,之前疫情結果租上水樓

剛剛開關,已經急不及待退租,下個月搬返去

佢話唔止佢一個係咁,上面好多香港人都係咁,只係仲要日日填form hold住,而佢小朋友已經上中二,就好似Now新聞嗰隻

似乎復常後更多人唔想留係香港
通關一早預左流出多
所以果時先講呢樣只係炒Gimmick

唔係完全無大陸人黎買樓,但佢地大部分係黎買一手
所以上一回都講咗一手一齊開盤食埋依轉

之後如果完全唔使填表,我都唔識講

唔講乜,就係花園街嗰隻廿蚊剪牌衫都開到成行成市,以前得工人姐姐先會買,依家多咗好多師奶

仲話依家上面都興依隻

不過咁就奇,明明東莞廠兩年前已經清晒,邊嚟咁多貨,仲要牌子未見過
見維港匯都可以日日有成交就知應該係大陸客買,香港人點會頂得順前面西斜臭海,後面迫埋嚟嘅居屋群。
咁如果二手樓呢
我自己睇有小小唔同

宜家先走果班,我諗佢地買得起樓嘅應該唔會太多
真係有錢果班一早已經走左,唔會計呢D縮數

樓市嘅Target Customer從來唔係呢一班人

發展商急住谷貨尾,更係機會係趕住清曬佢地
因為之後仲一堆全新盤排住隊等出街
貨尾宜家唔走,之後只會更難走
疊欣庭?
係咪要去到1房先可以多D選擇
650你要市區屋苑一房都唔易搵
一手樓sell氣氛,難得有大陸開關,股市似上二萬五,加息步伐減慢,再加上始終有客買唔到二手就去一手

所以依三個月食埋,到年中就知真相
港灣?
就算港灣應該都只買到細眼鏡兩房果隻
應該會有,退完租,加上復活節,就有人會急放

因為執笠倉嗰啲粒粒卷,依家幾日補一次貨,有貨嗰陣放滿四分一舖,三四日就清晒
香港大單位係咪得亞皆老街太子道西何文田㗎?
見果啲1000萬+-又大,係樓齡大咗啲 但係翻新咗又好似唔差咁。或者仲有無咩大單位推介吖,唔該曬
嗰啲係粵語片時代,北角都有

通常特色,廁所去水渠淤塞,而去水渠係露台

如果你買僭建嗰啲,封咗個露台,即係話你sofa隔離就係條渠

一漏一爆就精彩
新 post 留個名
一係掃管忽
佢地個樓齡都唔係大DD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞