天氣潮濕 有咩牌子既抽濕機好用

609 回覆
11 Like 41 Dislike
我都係惠而浦,不過已經用15年
而家出post呢刻仲開住,仍然好抽得
今朝九點幾開,到下午五點就差不多滿水箱,要倒水
惟一問題係比較最初使用時嘈
以前可以推入睡房,閂埋門抽住黎訓 (乾乾爽爽真係好舒服)
而家要放廳,打開房門黎抽,不過於房內都明顯感覺乾爽過唔開機好多!
Hyundai 好唔好用?
有無師兄用過
一樣PAN記
人地台灣果部靚仔好多勁好多
香港人只可以用過期科技
https://youtu.be/Nlpwgir7les
你話係就係?
38L 抽800尺廳無問題 (近山)
從來壞既都係電子野,壓縮機好少會壞
冷氣/抽濕機都係咁
當年中伏買過佢部吸塵機
一般貨式根本唔值果個價
之前用過惠而浦兩年就壞左
依家用緊Sharp HD Plasmacluster 2合1 空氣淨化抽濕機
早兩三年新列特價千9蚊買幾抵用
你地係照打開窗咁用抽濕機定關窗用架
3 0 電機 MIJ 好用
台灣行110v電壓,日本公司乜都唔洗搞可以直運台灣,所以台灣多好多日本model揀
同埋台灣果個係真pana營運
死囉 岩岩先買左 冇見到有新產品
有咩分別 ?
要整通用電壓根本好易
但仆街日本仔種族主義
LG香港同韓國係同步

再黎上面話除到味
其實除到味係個脫臭過濾網既作用而唔係nanoeX
nanoeX自己個官網介紹都無講自己有除味功能
https://www.panasonic.hk/nanoex/zh/
就咁睇nanoeX只不過係納米離子功能佢自己作個好似好勁既名
LG果部一樣有納米離子

香港PAN記係
定頻+HEPA濾網+脫臭過濾網+納米離子(nanoeX)

LG係
雙迴轉變頻+HEPA濾網(Safe Plus)+UV nano+納米離子 +櫃管同鞋管

我自己咁睇
買到日本PAN記最新果部就PAN記好
但以香港行貨黎講目前呢刻綜合計就一定係LG好過PAN記
如果你要隔埋煙味寵物尿味就PAN記好d
但殺菌能力係LG勁過PAN(因為多埋UVC殺菌)

結論
有室內食煙/養寵物就PAN記
無就LG
開窗你要抽哂全港濕氣?
我係話無變頻嘅型號,例如MJ-E130AL-H 22.5L
你自己做吓功課

https://lih.kg/aRJtGxV
成日想知開利 19L 同 22L 入邊係咪一樣 , 耗電量又一樣。
咩係000
原來係三菱咁解
三菱變頻最勁 價錢都最貴
掛上去

親身經驗
三菱電機 用左十年都無壞 又靜又抽得
草津 少廢 佢開heavy mode要4個鍾先追到三菱開兩個鍾
uv nano照住扇葉
LG個水桶倒水真心一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞