天氣潮濕 有咩牌子既抽濕機好用

609 回覆
11 Like 41 Dislike
用緊 lg 超靜
三菱 38公升個隻都有空氣淨化
PM2.5 過濾網,唔係HEPA

唔好當真正嘅空氣清新機
又冇活性碳吸味
又想要變頻又想有hepa 係咪得LG 再加濾網
lg應該冇活性碳

開利來緊有新機,但唔知有冇活性碳
報導寫開利嗰部阻擋95%的PM0.3,冇錯嘅話應該係HEPA 11級左右
自己淘hepa 痴落去一樣
傳統抽濕機可以無限水洗。。
有空氣清新係咪會多塊hepa 無得洗?
水箱單手抽唔係常見?
納米離子好重要?
去邊到買條喉?有分size?
有,說明書有講
有無細細部介紹..
而家用緊三0部mj e82gh 14L擺厠所用
想揾部高500以下 深200左右嘅 抽濕量差不多就可以 唔知有咩選擇 揾過豐澤百老匯都冇呢啲咁細部嘅買
lg 果部用hepA 13 係唔係勁d
前排買左開利部24L
開心使用中
我唔使要靜唔使要空氣過濾
夠用有突
其實如果注空氣清新就一定係行貨p記最新果部

你睇佢超大個hepa 同碳filter 基本上同一部獨立空氣清新機差唔多

另外佢有nanoex ,我用過佢好多nanoex 產品,除臭真係好勁,

雖然lg都有離子,但基本上佢只係輕輕帶過無濃度無數據

P記nanoex 係專利野

P記新果部變頻都無左hepa 同carbon ,已經唔算係2合1

只係一部抽濕機+超簡單過濾 +nanoex

其實上面已經有人比左答案

空清+抽濕 , p 記

App + 易用,靜 ,LG

耐用,三菱

我自己就三菱專用黎晾衫

P記就廳+睡房用

唔使乾緊衫又無機用

同埋晾衫通常關埋好濕又開得長

三菱呢d耐用性就好重要
thanks
2合一機其實會唔會降低抽濕效果咖?
或者有咩比唔上傳統機?
早幾年買左部開利22L送比人新居入伙
佢住相思灣村屋差唔多日日都要開住
到今日部機仍然生勾勾無咩問題
德國寶得唔得
水箱細
但部機都好細
所以佢咁大部,要做大個冷排補番個差額,同埋仲要比位放兩塊大filter

所以你見佢咁大部都係做得19L

但你諗番一部nanoex空清都四千

連埋抽濕先5k就好抵

So far 你注重空清真係得p 記新果部
000 MJ-E160HR-H

Panasonic YAU25H
二選一邊部好
LG應該最好?
應該只係抽濕量多啲嘅分別
你要功能定要耐用? 功能就lg,耐用就三菱,我自己就買咗部E160HR,體積較大,不過對上一部三菱用咗十六年仲未壞,只係太舊抽衫唔夠勁會有味所以先換部新!有乜嘢關於三菱嗰部想知都可以問,識答就盡量答你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞