天氣潮濕 有咩牌子既抽濕機好用

609 回覆
11 Like 41 Dislike
屋企大唔大?大約500呎E16HR都夠做!
幾多錢就自己睇吓price.com

依部嘢優點有
MIJ
抽濕同乾衣能力強
耐用(之前部三菱用咗16年都未壞)

缺點
大部
乾衣mode幾嘈吓
儲水位比較難拉出
有收藏電線位,但太細好難放入去
開利機王 22公升抽爆
大概550, 即係28L?
因為我見28L 同 38L, 部機size 差唔多, 所以想問問
本身一直用緊p記其中一部都幾好用,點知用左十年而家話會爆炸
早兩年買左部三菱都唔差

LG果隻水桶型已經算好
以前公司用果D係櫃筒型水箱真係唔想用
如果你打算用部抽濕機抽晒全屋就買38L,但我就覺得香港夏天大部份時間都開冷氣,抽濕機主要都係用嚟抽衫,所以我揀咗28L就算,同埋主要我屋企得兩條友,衫都唔算太多!

Btw,如果你住將軍澳依啲咁濕嘅地方就買部38L
點解無人講sharp
呢兩日開利抽到成缸水
好撚High
好, 我搵日去睇埋個大細, 如果差唔多, 我就揀38L
唔該巴打
其實個timer 點用, set左時間都唔識停既
未研究
嘥鳩氣,直接開冷氣機dry mode好過
相入面嗰款?
咁咪可以登記換?
請教師傅,要開到幾多度先得?
我開22度dry mode濕度75%
又唔想凍死,可以點做
咁你冷氣可能壞壞哋,我Panasonic 開25度dry mode超舒服
我唔開冷氣室溫得23度,開25度冷氣唔著喎

你住鐵皮屋好熱?
正常唔會唔著,最多齋出風唔凍,我試過手痕set上28度都dry mode到,你真係搵人睇睇個冷氣好,定係你個model係咁?
開利用咩mode最舒服, 普通mode有d嘈
咁室溫23度,唔係開25度都著先係壞咩?
小米
我全屋4部,開25度都係製冷幾分鐘就停左喎,要得好耐先會再製冷,我啲機壞?
dry mode唔係cold mode呀大佬,dry mode本來就係用嚟抽濕唔係用嚟製冷,佢只係可以幫你調埋溫度咁解,原來講咗咁耐你都唔知我講緊冷氣抽濕
所以我咪問係咪你個model係咁,係嘅都無計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞