排過加拿大Express Entry,解答下大家對EE嘅問題

189 回覆
301 Like 5 Dislike
當年grad左搵唔到工
又讀多張dip 之後先搵到
做埋都唔夠2年
個陣收難民 次次播480分以上 好慘
個陣我得46X
依加幾歲?
依加幾歲?
屌未打完send左
未夠30可以IEC拎多一年OWP,做多一年野,計計佢夠唔夠分

咁都唔夠就幫你唔到了,得stream A幫到你
講番2015/16既野姐
而家上晒岸了
EE 個陣15年岩岩出 到而家已經refine左好多架啦
BCIT 係咪好似 UST 咁
宜家stream a /b 咁易
應該唔會再有人諗EE🤣
咁有啲人唔合資格嘅
可能而家仲讀緊中學,或者大學yr1,2條path都玩唔到
仲有啲係畢業多過5年冇得蒸b,又唔想讀返書,ee都係個選擇嚟
大學畢業,30樓下冇積蓄行蒸A,又唔合資格蒸B
呢排焗要行ee /pnp
樓主好有心
Stream A 申請到PR deadline幾時
最後點上番?
想問下有冇人知pnp個計法係點
我見bc pnp 個draw60/70分派invitation, 但我搵唔到個score calculator

謝謝
唔熟bc pnp,但我見google都有好多bc pnp calculator (SIRS評分系統),內容都好直白,主要係睇你有冇當地job offer、工作類別同地區、薪金、學歷、英語水平等。定係你唔明啲細項嘅要求?

呢類pnp一般會有幾個唔同program,你睇返你嘅條件應該申請邊個

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞