OGCIO AP2 34k VS T-26 CP 43k

368 回覆
19 Like 32 Dislike
做緊垃圾工無k8s
做開AI/data analysis當然計工作經驗
TCon都有比較non-technical既post
個個寫code 唔通個個都寫code咩
SA&D SIT UAT都要有人做
t-con唔洗30歲已經可以有7皮
米爆拉
日日call G都得, 屌到性無能
Tcon 有冇AI/data 依d工?
當正常degree畢業
大約27-28歲已經搞掂

如果有d SA post只要求4年經
25-26歲已經可以做到
唔好再推 TCon已經夠人喇
OGCIO APII要人 今晚截止
未考cre 可唔可以報左apii 先再補考cre?
唔得 因為呢一刻未考既話會趕唔切面試前有cre result
有冇話可以用高考Al 代替?
有同等公開試成績尚可以替代cre中英文卷要求
但仲有apt / blt 所以一定要考cre
重要AP grade 好難移民
2023香港移民潮都過晒啦 快啲報APII
點解?
APII今晚6點截止報名 錯過咗就要等下年
你地啲連登仔日撚日講做政府工好難移民煩唔煩啲啫,最後咪又係大把做過政府工嘅人移到民
一來啲skill set 好舊同唔transferable (eg 政府採購程序同過時技術stack like Lotis Notes)

不過唔打算走的,career path同人工比起其他留港的IT工係唔錯的
應該無人報了
有T-26加持 留名睇今年APII入職競爭史上最低
洗撚識咩
有事都係搵vendor 啦
識english同普通話呢兩隻language咪得
T26 Cjp 32k 都貼近AP2 個起薪點34k
一個月差2k 一年差24k喎....
唉 唔識講 快啲報APII
乜唔係搵tcon?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞