英華現任校長暗示主角不守承諾?

407 回覆
1194 Like 35 Dislike
他表示,問過校董會看法,徵詢過法律意見,亦聯絡過專業輔導人士。關校長亦提到,事情要平衡,也要向前看,「我們覺得學生、畢業生尊重承諾,尊重和團隊的溝通,其實都是重要的。」

https://www.mpweekly.com/culture/%E8%97%9D%E6%96%87/%E3%80%90%E3%80%8A%E7%B5%A6%E5%8D%81%E4%B9%9D%E6%AD%B2%E7%9A%84%E6%88%91%E3%80%8B%E6%A0%A1%E6%96%B9%E5%9B%9E%E6%87%89%E3%80%91%E7%B4%80%E9%8C%84%E7%89%87%E6%83%B9%E7%88%AD%E8%AD%B0-%E8%8B%B1/amp/

位高權重嘅人從來都喜歡用看似善意言語表露惡意
律師咪講左家長簽 成年後都可以有權反對囉
學校 當學生是工具 簽左賣身契 就算賣你去做雞無得反對
好撚嘔心 為大家上左一課 學校平衡唔同持份者既情況下 會犧牲學生 仲屌鳩人冇信用 其實當初就應該完 呢班高層貪心 見效果唔錯 決定世界公映
合法強姦
得國際學校唔係
19年已經知,信學校等於傻仔
教育聲譽好緊要
就算係名校都好
咁樣壓逼個學生真係好撚仆街
依家仲要全世界望住你
總知徵詢過法律意見啦屌你老母
教蓄加耶撚
咁律司都係收錢比意見 咪講d 個客鐘意聽的意見
小心學校門口俾人淋屎丟雞蛋
屌佢啦
自己出事就話要平衡
D學生廿四小時roll住部機做人
不如佢自己試下先啦
睇下點平衡
都痴撚線
$1都冇拍足人6年
唔滿意就係叛逆
咁唔駛拍啦 有邊個大左會唔反對
學校有無尊重承諾淨係內部播放?
團隊溝通又有無尊重過主角意見?
抑或主角唔係團隊一部分
退一萬步講 教出個不忠不義既學生
老師同個校長都難辭其咎
佢發言之前有無用過腦
其實就咁睇係唔應該拍 點都唔會拍到
你自己做project 唔撚識risk management?
老實講張賣身契我大左見到都想屌,如果話合約邊有話一方付出哂所有,然後另一分無任何義務同責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞