英華現任校長暗示主角不守承諾?

407 回覆
1194 Like 35 Dislike
剪走本身來係一個 option
但係根據大導演嘅講法
這個版本, 已經送咗去做電檢, 亦送咗去參賽, 攞埋獎, 與發行商簽埋合約, 已經成為 final version, 唔容許再作任何修改
所以已經無咗這個 option
佢亦都係用這個講法, 嚟說服阿聆同意公映

其實電檢、影展嘅規矩係點樣, 有無人可以求證到?
如果後來, 大導演剪咗個新 version 出嚟做公映, 就即係自打嘴巴
聽下 https://youtu.be/cTWRayvSW9I
老燒 29:00 點講,唔剪得係唔成立。

仲有老燒 直接 指出 基本 係 張大盗 違背左切心,違背左 套記錄片 個原本主題 , 原主題 係 講 搬去臨時校舍 對學生 點影響, 唔係講 幾個女性 成長故事。
因為剪接係電影一部分, 加任何修改剪接, 就算再細微, 都會被視為另一個版本
新版本要再送一次電檢, 會影響當下戲院公映, 申請參賽應該亦趕唔切
所以成件事係一班大人想所謂大事化小+顧存大局, 將從一開始應該已經需要修正嘅問題, 拖到全部人一齊仆街嘅大型死局
成件事好香港, 亦好中國
垃圾校長厚顏無恥
呢啲學校籌唔到錢發爛渣 未來十年都唔建議入去讀
師資差撚到咁 所以話教畜好大部分都係社會上既失敗者來
同意,我都覺離開咗原本嘅主題
佢就係死揸住當時學生同意咗呢個point
其他嘢都聽唔入耳
位高權重嘅人從來都喜歡用看似善意言語表露惡意

呢句 well said
其實老蕭講電影真係一流
不如佢繼續講電影算啦
做乜鬼燈神
其實英華學生係中三個陣
係鏡頭前同導演都有講過
與原意不符,想停止拍攝
但張導演話用咗咁多時間
先嚟放棄唔可以半途而廢

呢段片我都覺得拍落去無意思
重建後先補鏡都彌補唔到原題

其實咁多人贊好條紀錄片
主要係因為幾位素人嘅質素
尤其原來拍攝過程係咁難受嘅時候
佢哋有啲位成熟過導演
一早提出過唔少意見
無奈被導演標籤成「反叛」
(暗示佢哋係細路女唔識諗嘅感覺)
依個就係當權者忌諱
有人提出同自己睇法唔同嘅嘢
為咗自己嘅權威
而就變成國王的新衣裡面嘅國王
啲撐張導嘅人走咗去呢個po
話原po者個標題係以偏概全之類

「給19歲的我」班女生,中三果陣好明確講左唔想拍落去。
https://lih.kg/jzrsnS

法國佢哋好多唔知頭唔知路就衝出嚟柒
應該無睇過,就走出嚟幫張導演拖
有D係擺明為駁而駁
根本無point
仲要死唔斷氣
現實的運作係, 有客問律師呢單野有冇得打,問10 間10間都會話有, 真係贏的機會佢地自己知, 但如果話冇你走啦咁邊有單開。
前校張好似777
我們基督教學校還有靈性的角度,好小心謹慎地衡量,我們是否應該繼續去做

哇推埋耶穌出黍 痴撚線校長
善意強姦
應該調番轉,就係明自己個影響力有幾大先喺到作惡
學校有沒尊重承諾?
dvd team點解變左cinema team?
學校唔使識
因為一向都係權力頂端 習慣有咩就用權力壓學生
但今次件事離開左象牙塔 班on9出到社會咪唔識面對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞