英華現任校長暗示主角不守承諾?

407 回覆
1194 Like 35 Dislike
乜野叫事情要平衡,即係個賊打完劫,警察拉到,受害者都要比返些少錢個賊,話曬個賊都出過力
呢個校長本來就係仆街嚟架啦
參展同校內播都可以校長大石壓落來,公演咪現實世界,即刻收皮
香港做教畜
仲要做到上校長
唔洗解釋啦
屌屌下條女唔想被人屌都可以告強姦添啦
係咪又可以話佢不守信
其他人都簽咗架啦,差你一個未簽
(實際上係個個都未簽)
現代賣豬仔
其實要探討
就係五六十歲嘅價值觀同時下廿幾到三幾歲價值觀偏差太大
五六十歲覺得權威緊要
可能因為佢哋成長年代可以做到有話語影響力嘅人係好難嘅事
相對依家隨時開youtube/IG就做到KOL
所以係五六十歲眼中就覺得時下年青人反叛
亦慣性對某一小部份人嘅意見漠視
因為覺得「成件事」唔可以因一、兩個人反對而廢
但正正係價值觀落差
作為當權者
更應該謹言慎行
廣納意見
三人行必有我師
唔係五六十歲就唔使聽人講嘢

成日講十年十年
屌佢哋啦
如果今日世界末日
班學生嘅十年已經係佢哋人生嘅一半啦
「十年」對邊個緊要D呀
成班真係變晒廢老
佢一係就唔好遊花園, 解釋學生點樣<唔尊重和團隊的溝通>?
阿聆寫成一萬字, 每一句都會明白佢不滿同委屈嘅因由, 關校長剩係講幾句都係單單打打, 又唔比D例子證明下
價值觀落差再加上權力不對等
就算事實係咁
學校同張大盜嘅PR都係災難級
「我們最初完全不是想着做一個賺大錢的project,只是一個校內紀錄同學生命轉化的過程,但當(2021年)12月1日,我們做完校內放映(編按:香港文化中心舉行校內籌款及放映活動),我們看到正面的迴響。無論是社會意義、教育意義,都是非常值得,但當我們去平衡各方面,我們有六位主角,有時我們聽到,可能一、兩位同學對拍攝手法、導演(不滿),其實整個團隊不止導演,有受薪的專業人士、家長義工、校友義工,其實我們要平衡好多方面、好多人,所謂法理情,我們基督教學校還有靈性的角度,好小心謹慎地衡量,我們是否應該繼續去做。」

關校長眼中只係睇到正面的迴響(紅字)
(藍字)果D關校長係聽唔到睇唔見
可能佢問錯左林作卦
24小時偷聽學生妹講野

當初邊條仆街諗出黎????叫啲教蓄自己試下咁樣俾人錄丫屌
呢啲仆街校長咁L鍾意,自己去俾人拍啦
不守承諾, so what?
份同意書都冇寫到有後果
其實影佢哋私處四仔放上網都得喎
因為份同意書話佢哋同意拍攝公開發行㗎嘛
佢聽到呀,玩少數多數呀,你都聽唔明
咁咪唔好拍囉。
唔好講唔拍少左幾多錢,大家唔打劫銀行都少左好多錢,又唔見銀行躺平任大家搶。
啲教蓄剩係想保住自己咋
同埋佢哋唔明白自己作為中小學老師對學生有幾大影響力
中小學學生
除咗阿爸阿媽之外
接觸最多嘅成年人就係老師
老師對學生嘅影響力
相信喺香港讀過中小學都會明
畢業生尊重承諾是重要的

喂, 張大盜都係畢業生
跟本校長導演權力過大
成日攞張通告出黎講
但從來冇人講過張通告可唔可以withdraw, 點樣可以中止,一味就係咁話你簽左就要繼續,而家仲話人當時點解唔出聲
呢張本來都唔係咩合約,拍攝都係義務,理論上隨時可以terminate, 但遍遍學校就對呢樣野絕口不提,當班女仔簽左賣身契咁,仲正氣凜然
校長話「可能」咋
佢係無聽到架
(又或者聽到扮聽唔到
某類人最叻
人哋講咗 佢自己聽唔到 就話人哋無講過)
Say no唔通會記大過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞