英華現任校長暗示主角不守承諾?

407 回覆
1194 Like 35 Dislike
校長先最PK
應該反對拍攝唔係反對公映
佢地睇過好多人背景再選「天選之人」

但係份通告~~ 明顯一樣
其實係正確,無論現今法律同埋社會輿論道德觀都係主張對牽涉未成年人士(18歲)持非常之保守態度

雖然好晦氣,但係喺事實上必須要咁做
張盜咪話去到中二中三,班女仔開始用粗口鬧佢話唔想再拍,不過張盜當佢哋反叛,冇聽佢哋講去停止拍攝
拍攝上有爭議係李慧詩同埋呀佘
你細個老母叫你唔好打機出廳食飯你都唔採佢啦,拍片都可以逼到
樓上已經有人spin話唔拍會升唔到學,天下奇聞第一次聽
拍攝地方喺香港
依家先知我前日真係講中咗
屌 證明香港中學都係一擔擔
撐學校嘅仲話我咪提出假設性
心諗因為你未經歷過就話人假設性
佢自己啲假設咪仲on9話點解唔一早講/報狗
當年被人用法律咁威脅
仲有膽報?阿余都話唔識法律
被佢哋兇到有幾意外?
班人都唔係香港社會真正嘅醜陋位
好多時唔係得一句A就會B

玩孤立、 評分寫衰你、背後教畜既陰質野

(未計法律責任)

比你仲係中學生 ,再同你老豆老母揀

由天選之人變地底泥

除非你諗住移民,相信你屋企人都會迫你拍埋佢
班人都唔知香港社會係何其醜陋不堪入目

*更正
校長 係好人? 仆街中仆街 唔係依家先知嘛
句野係自己嘅assumption黎喎,學校係咪真係講過唔拍會退佢學先?
「在最抗拒紀錄片拍攝的時段,我和其他被拍攝的同學不約而同的在校方及導演面前不時提及通告一詞。」

幾個同學都對拍攝有意見
又係小學升中前呢 好多家長又要為班細路爭取表現

又驚唔參與,

執輸行頭 慘過敗家

人地簽哂你唔參加被人孤立既心理
哩個真係痴撚線
我同意與你ML, 上到房你變咗玩 SM, 我痛苦地慘叫求救, 你就屈我係享受地呻吟, 然後繼續 SM 我

玩SM 都有 safeword, 一講 safeword, 對方一定要停手
依家係叫天不應, 叫地不聞
唔係發生你身上梗係可以有咁嘅質疑,但事實現實新聞都有報過好多非直資都有呢類問題。
所以絕對理解點解後來半推半就,因為no choice。
校方同導演有共識一定要繼續拍,但學生方相反。
由最初講only 校內變公映,又成分水嶺位。
好唔好人都算,真係唔好有人話反公映參與仲唔刪走人囉!

呢個先係重點,成日被人spin到幾遠,其實唔洗講咁遠,亦都好簡單就係刪走佢。
就算學校冇癲到講出口,唔拍就fail學分or趕出校,但你會唔會夠膽試有咩後果?
仲要個project名義咁正面,學生又唔係付出額外時間精力,講出口唔鍾意,又俾人當反叛鬧情緒,半推半就之下,最後變成咁樣
咁係學校問題,我就唔信你冇辦法避開個鏡頭,講到好似24小時貼身監控
其實有付出額外時間
阿雀就係因拍攝被阿媽鬧無跟時間表做嘢
阻咗人哋個schedule
你有冇睇專訪???
主角果幾個真係差唔多24小時一係影住一係錄住喎
因為當初無諗過學校同導演玩到咁大衝出公映嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞