100萬円三個月日本周圍走之旅

613 回覆
1008 Like 38 Dislike
支持呀 人生總要試一次
識簡
你要深度遊玩一定唔夠 我之前係東京讀書都要成2個半月先去得晒我想去嘅境點
好難頂 而家日日食一餐算 冇晒胃口
好舒暢
我東京住Airbnb
而家去到覺得3個月都唔夠 想去讀返一年書
£800左右 Revolut打天下 現金我去hsbc拎 可以預約 過到日本7仔都拎到錢
一個細喼 冇乜買野所以ok
本身想去北海道嘅但冇乜錢了
airbnb 你係連續住1個月先咁平?定係個住宿某啲因素參差?

我住過最平喺函館都二百幾一晚,不過東京多 supply,有平住宿都唔奇
其實識買一定係全國 21 日 pass,除開平到笑
係呢間特別平 佢係share room咁 住落又唔太差 出新宿渋谷 30分鐘
係呀 蠢咗 買完又唔洗煩 直出直入 訂位又方便啲
下次唔好喇
Cls 要加錢訓靚房先搞得掂 訓普通果啲真係搞唔掂
等你嘅 post,諗起有咩特別經歷可以寫多少少。

我年尾可能去一個月多啲,所以先留意到個全國21日。暫時睇住你個 post 止咳先。

BTW 有冇網吧品牌比較?

又見到呀熊生

留咗係熊本一晚又要趕行程 求其係熊本城隔離行咗陣

問埋日本朋友都唔知係咩味

要趕住快入都冇入到去睇

睇九州post推介嘅勝烈亭

又經過鹿児島
好呀
我覺得大城市嘅住新嘅膠囊酒店會比較化算 新得黎又靚位置又好
性價比會高過網吧好多 我之前住過兩晚網吧兩晚都成8000羊 有啲沖涼仲要加錢 好麻煩
Lm
樓主幾靚仔

前一日由熊本搭咗3個鐘火車終於黎到宮崎

鵜戸神宮走唔甩喇

眺望海岸嘅神社

智利復活島嘅人面像🗿 唯一一個受到官方授權就正正係宮崎呢個サンメッセ日南公園 入場費800羊 都幾抵玩

天氣晴

最後返市中心食埋南蛮炸雞 又係大滿足嘅一日

如果巴絲有興趣黎宮崎嘅 極度建議租車 你嘅行程會輕鬆好多
我諗我淨係等巴士同火車都等咗2個鐘至少 最後搭尾班巴士先搭到火車返市中心
哭撚咗
其實我寧願分幾次去,每次一星期,好過一次過去咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞