100萬円三個月日本周圍走之旅

613 回覆
1008 Like 38 Dislike
唔緊要 遲吓再去過 呢part啲行程plan得有啲差
好多カツ丼
炸雞都係family mart lawson好食
我自己都唔發覺 我以為食最多係拉麵
係Amazon但多入場費少少咁囉
サーモンnoodle3.0
+81 3-3528-9992
https://maps.app.goo.gl/XB9xAaJbvr5SmKsh8?g_st=ic
鯛担麺専門店 恋し鯛
+81 3-6380-9646
https://maps.app.goo.gl/AsBo2TbrffsiyruR6?g_st=ic
原來兩間野係有關係嘅 好似仲有幾間都係海鮮做底嘅拉麵鋪
Family mart chicken 唔敢想像便利店會有咁好食嘅野
仲有未post晒 唔洗怕

Btw aimyon都係我老婆
宜家冇在日朋友真係冇乜可能睇到演唱會又難抽
周街都係老公 硬食香港啲代購拎個電話 不過貴到顛
之前問過yoasobi 又係貴幾倍又抽唔到

繼續新幹線

金沢到着 第一次黎

即刻去咗試非常出名嘅もりもり寿司 
高級回轉壽司店 埋單食咗4000羊

Yoasobi應該仲難抽過aimyon 場數冇咁多

尾山神社

金沢城公園

近江町市場 行咗幾個轉都冇乜斬獲

ひがし茶屋街 撞啱成人式 周街都係和服囡囡

走咗過富山望一望

望完個富山城就返返金沢

啱啱提過果間もりもり寿司原來有間專賣丼飯嘅專門店
咁嘅蟹肉丼先賣2000羊唔洗 我覺得抵食過回轉

周街都係金箔

話咁快離開金沢 起程去搵個高山出身嘅日本朋友

飛騨の里 本身我朋友話去白川鄉
但佢屋企人話同飛騨の里差唔多同埋離高山有啲遠最後就冇去到

高山嘅中華そば

帶咗我去昭和館

勁好食嘅飛騨牛

味增牛

夜晚佢屋企人請咗我食餐好嘅

一早起身去咗行朝市

三上之町

係高山留咗24小時就走了 去咗下呂浸溫泉

繼續飛騨牛

想入去但原來要比錢加要趕車係個門口行過就走咗

落返名古屋 我朋友係名古屋讀緊書
我個行程fit晒佢 咁啱探完佢就要返返去

拎正牌食炸豬排

佢話想搵返啲英倫嘅感覺
同佢搵咗間pub飲咗杯食返個fish and chips
LM
留名
都係準備3月由英國去日本兩星期

問咗我個係名古屋讀書嘅朋友同埋另一個係名古屋大嘅朋友
兩個都答唔到我名古屋到底有咩玩 所以留一日就算數
最後我帶咗我朋友去咗玩女僕poker

コメダ珈琲

本身睇ig以為係一個勁大嘅書架 原來上面係鏡黎

又係一間好好食嘅雞白湯拉麵

帶我周圍玩咗3日 終於都要返東京 お疲れ様
佢係我識嘅日本朋友當中唯一一個唔想再留係日本嘅
畢完業plan緊去澳洲

下次要去埋ジブリパーク
年少多好
小弟廿幾歲果陣就做社畜
到依家,都仲係一個社畜
仲有埋小朋友,想一個人四圍遊都唔得
樓主咁食肉法有冇屎痾?

JR pass最後一日 用盡佢繼續新幹線

新潟豬排飯

唔知有咩行 去咗個觀景台同市場

最後行到去海邊

其實幾抵試

清酒雪糕 幾好食

臨走執返啲sashimi同貝上新幹線食 平到笑

返到東京整返個鴨肉拉麵
返到英國就真係冇屎屙 野都冇胃口食
去到邊都有朋友咁勁既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞