100萬円三個月日本周圍走之旅

613 回覆
1008 Like 38 Dislike
有埋小朋友真係連私人時間都冇埋 真係要等到小朋友大
好好彩咁識到啲好好人又識英文嘅日本人
仲要冇見幾年都仲keep到 其實都幾感恩
反而香港啲朋友已經冇晒聯絡

賣相100分但食落平平無奇嘅親子丼

井之頭公園

係吉祥寺掃咗陣街
呢間胡椒餅好好食!!!100%台灣味道
爆汁爆到成身都係
上次 (11月)喺吉祥寺見到呢間胡椒餅但條龍好長,排咗幾耐隊?
好掛住胡椒餅呀
15分鐘左右 買完條隊再長咗一個轉 如果唔係會買多舊

勁好食嘅洋食 牛油燒蠔

去咗你的名字坐神社同樓梯位打咗個卡 平日都勁多人

去咗排一個鐘食有碗話碗Alfred大推嘅拉麵
真係幾出色 個松露拉麵真係好特別
最後一個咁遠水路都要黎日本嘅原因梗係識架妹喇
估唔到真係比我識到仲要約埋佢去鎌倉江ノ島一日遊

新年第一次參拜神社

掃街食咗勁多野
勁搞野 個觀音頭嘅甜品 我同佢都叫咗唔同味
佢叫吉士我叫紅豆 之後我一咬落去係吉士已經心知不妙
好彩佢唔係太介意 之後比返另一個我 屌!又係吉士
結果咁就屈咗佢食我口水尾

可惜當日天氣勁差 唔係玩得仲開心

買咗個江之島pass 去晒佢島上面啲景點

臨日落天氣好咗少少

玩到天黑就同佢返返東京了
樓主想問圖一間拉麵係邊一間?好似好正
迎接成個旅程第二失望嘅一日

晨咁早起身搭巴士去河口湖

黎到天氣竟然差到咁
其實係衰自己嘅 本身以為全國jr pass係包埋富士回遊
原來要東京周遊先包 失晒預算
浪費晒12月咁好嘅天氣

冇乜心情求其行下影咗幾張相就算 本身仲諗住搭纜車

終於返返新宿

一人邊爐 啲肉即叫即切 又唔貴 好食 埋單先1600羊

補返張4年前去嘅富士山相
specializing in delicious aged meat Yakiniku Fujisan
+81 80-4489-2989
https://maps.app.goo.gl/seXjMJE33JziZok27?g_st=ic
得午市先有拉麵
想知點識
Language exchange
佢英文好好 本身以為佢係美國大果啲 點知同我講佢未出過國
英文好過我英國啲香港朋友
樓主 雞白湯拉麵好正

有冇地址
Shishimaru
+81 52-453-0440
https://maps.app.goo.gl/2RCJ4JpgCVbRv4GR7?g_st=ic
有求必應
咁真係幾勁 無出過國都辟到日本口音仲要講得流利
Btw Aimyon世一
係呀 佢話睇Disney同Netflix學返黎
基本野 想知有幾多人係見到我個username先㩒入黎
我見到啲相好閃,就快眼盲
唔閃喇
Thx
巴打呢3個月有冇啲奇遇可以分享下?照計冇理由簡短到咁
識到日本妹對我黎講已經好奇遇 基本上呢三個月樣樣野都好順利
順順利利好事嚟嘅,你個吉士紅豆都算係奇遇
佢唔同你 keep contact 咩?做咩話冇下文嘅
人唔係日本有啲難搞 佢話四五月過黎英國玩
佢黎得成嘅再算喇
咁你加油喇
樓豬一定好靚仔
成事嘅可以再開過倫敦遊記
講呢啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞