100萬円三個月日本周圍走之旅

613 回覆
1008 Like 38 Dislike
每日15000步左右喇
係新宿渋谷秋葉原酒店附近啲商店街行下街咁
唔算特別高 但好福利同有tips 穩定工作
一個細喼 頭一個月真係拎住周圍走
とんかつ つきうま
+81 3-5738-2284
https://maps.app.goo.gl/RncRfXwCFEo4Qoq88?g_st=ic
呢間野食下食下變咗我係東京食得最多嘅餐廳
好食又平呢個set先1100羊
隨心想去邊咪邊 我都係到日本先plan
東京有好多 我去咗個會講英文嘅
Corner Pocket
https://maps.app.goo.gl/9NaGahK7rcWGs4FMA?g_st=ic
白交咗兩個月 不過ok ge

去咗香港都有分店嘅鬼金棒

又返返黎淺草

Sky tree樓下有個xmas market勁多人
不過去過咁多次日本都冇上過skytree 真係太貴
而家有shibuya sky一定係shibuya sky

又係poker

雞白湯拉麵 係六本木啱啱新開嘅
唔錯 啲麵條好掛湯 但食食下好似有種食緊意粉嘅感覺

六本木啲燈飾真係好靚 加埋東京鐵塔真係一流

落下面個池邊都有驚喜

六本木都有聖誕市集 仲多人過skytree

終於唔係食日本野
日本老麥都幾抵食 四層big Mac餐再加過牛肉pie先1000羊

好食嘅豚肉丼

食完就去咗二の丸庭院散下步

東京車站 丸の内

東京車站地下街搵到間小新專門店

吉野家食すき焼き仲要叫多肉先1000羊
請問小新專門店多唔多嘢睇?大概係咩位置?

都幾多精品 印象中好似係條地下地嘅中間位
前一晚好似又係睇波睇到好夜 3點醒咗出咗去東京都廳睇日落

免費黎講個view都幾靚

睇完就去咗食風雲見 5點幾去到已經要排隊
細gip去三個月夠?仲要冬天
其實點睇都唔似係100 萬yen搞得掂既事
住宿都計唔掂啦
當每晚200 蚊hkd計,都要25-30 萬yen住宿
d車錢飯錢都唔係平wo
兩件褸打天下 同埋我覺得唔算太凍 11月都仲出緊汗
食真係好平 車錢係東京買咗月票 一個月一萬羊
同埋我有時懶到求其超級市場買急凍野食就算 慳好多
喺邊玩poker?
但住果到點搞。呢下好高難度
thanks!
有冇斬獲?
係東京果7個星期住淨係洗咗10萬羊
第一次玩拎第二 不過佢啲獎品係gift card 當去r下水吹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞