100萬円三個月日本周圍走之旅

613 回覆
1008 Like 38 Dislike
留名
留個名先

係渋谷等緊睇戲 本身唔知食咩
睇google map見到間幾高分嘅炸豬排 即刻狗衝
行到過去啱啱好最後一個位
成間鋪個menu得一樣野就係カツ丼
所以埋到位佢只會問你要唔要多飯同埋多蛋
味道唔差 不過間鋪真係好細 要出入都勁唔方便

幾好睇 雖然9成時間都唔知佢講咩

明太子cream烏冬 份量有啲少

第二日出緊銀座

又係炸豬排 唔睇返都唔覺自己食咗咁多餐

去咗銀座幫朋友睇袋

估唔到日本都有

上咗座東急廣場
幾好玩, 日本真係正
有冇去飛田新地玩 聽講好撚伏
LM 支持(要癲就襯後生癲)
行過條街 啲囡囡會係咁叫お兄さん
冇真錢玩 贏完都係得gift card

晨咁早去搭車

豊洲市場

行錯路搞到去到壽司大要成13:30先有得食 朝早6:30等到13:30

走咗返去築地食早餐 排晒隊嘅牛肉飯

蛋捲 食完早餐都係頂唔順要返返bnb訓多陣

終於有得食

以5000羊黎講真係冇得輸 個壽司師傅仲要識講廣東話 勁搞野 每件壽司嘅廣東話英文佢都講得到

食完行咗去台場 真係同幾年前完全唔同晒 outlet又執晒
摩天輪又冇埋
食完餐omakase之後唔知係咪吹親 過埋個除夕就病撚咗
呢幾日出街食完野就頂唔順要返返去訓

終於病完可以出街

去咗赤坂行咗個轉

去到新橋駅隔離有個商場 一入到去好似返咗去80年代咁

打咗舖街機

又係炸豬排
終於入得返自己個post
thank you想試下
地點都好方便
好多睇開嘅 post 都入唔返,終於回復正常

中野百老滙

同一班係日本住嘅香港人食咗餐忘年飯
最搞野係成班都係未見過嘅

開心果士多啤梨巴菲
本身以為自己internet有事

約咗日本朋友係ハチ公度等

31號周圍都係人 得間bar仔仲有位就求其食咗餐

走咗去唱K あいみょん同King Gnu走唔甩喇
唱完就同朋友道別了 佢都要返京都繼續佢嘅社畜生活

又返返去搵之前個host family食過年飯
日本人新年傳統蕎麦麵

23:50到咗渋谷倒數 一倒數完就即刻狗衝咗返去訓

我就係呢張圖
新一年更精彩
留名

岩岩裸辭想散下心

去咗下北澤 周街都係食咖哩嘅 揀咗間湯咖哩

全部都係古着店 不過冇斬獲

返咗新宿開張jr pass

三文魚拉麵

終於去到我想去咗三年嘅shibuya sky
唔講咁多喇 睇相

平日都咁多人

東京最值得去嘅觀景台 我係上面由2點半留到6點
欣賞晒所有景色先肯走

開咗jr pass 第一就離開咗東京去咗輕井澤一日遊

求其food court食啲野

舊輕井澤商店街

St.Paul 教堂

高原教堂 入面唔比影相不過入到去係靚到顛咗 難怪咁多人係度結婚

雲場池

行埋個outlet就走咗了

Bicester Village?(誤)
最後兩星期 唔知可唔可以聽日埋到尾
呢次真係幾顛嘅 去之前一個月多啲啲先買機票 都差唔多係話去就去果個level
值得試 白飯任添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞