【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯X

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
如果依個假唔流湊小朋友
我真係想試下由東京渣車去北海道
想試下連人帶車搭ferry
不過一拖一大三細四個塞豆窿
都係搭飛機再租車算...

MONO - REQUIEM FOR HELL

聽一次就封印系列
早知連包裝都唔拆上網聽左先

咁差咩 不過呢隻係冇咩驚喜, 穩穩陣陣

只係覺得 For my parents 後佢地開始陳腔濫調
對佢地失左興趣
其實you are there 後已經 有d行錯左
愈來愈soundtrack
跌左入依賴melody個陷阱到..

咩係依賴melody???

我覺得呢隻碟有d歌幾repetitive, 一兩個melody 係咁重覆拉到十幾分鐘

可能巴打係咁嘅意思
有無巴絲用梗Apple Music? Streaming是未同Spotify差不多?

有apple music 嘅可以睇到聽日arcade fire場免費show

Streaming? 咁我sick leave tmr 啦

yes, 你朝早8:30開show

因為free streaming 所以佢要收咗電話先俾入場, 第一次睇show要沒收電話

又可以睇女神鳩跳同用生命玩音樂

唔駛為咗佢sick leave 嘛

煲緊佢d 新single, 對上嗰兩隻冇乜點聽
如果依個假唔流湊小朋友

聽一次就封印系列

對佢地失左興趣

我覺得呢隻碟有d歌幾repetitive, 一兩個melody 係咁重覆拉到十幾分鐘

可能巴打係咁嘅意思

好多時旋律比較抓耳,我地好容易會誤會佢係一件好嘅音樂作品。

我鐘意佢地情緒化既演出多過後期偏重靚旋律玩唯美咁既演出
佢地頭兩隻碟風格強烈 永遠都係我心目中既後搖殿堂作品黎
PARK Ju Won
Fiesta Of Sorrows

https://open.spotify.com/album/4VxYrsRKvQaTbaATmz7Yz8
#Korea #fusion jazz #flamenco #gypsy #world music

我鐘意佢地情緒化既演出多過後期偏重靚旋律玩唯美咁既演出
佢地頭兩隻碟風格強烈 永遠都係我心目中既後搖殿堂作品黎

Agger 今年年頭場show都係情意結所以去睇
不過呢排都係聽 hymn to the immortal wind瞓覺
如果依個假唔流湊小朋友

聽一次就封印系列

對佢地失左興趣

可能巴打係咁嘅意思

呢隻碟旋律都好靚, 但就冇好似mono 咁outstayed its welcome

btw 今日係佢地第一次來港十週年, 有冇巴打當年有去
如果依個假唔流湊小朋友

聽一次就封印系列

對佢地失左興趣

可能巴打係咁嘅意思

呢隻碟旋律都好靚, 但就冇好似mono 咁outstayed its welcome

依隻好渴市 隊band產量又少 之後果隻又麻麻
隻碟一 vinyl reissued 鹿仔即刻拉大隊中伏
講坊間listing 冇頭五都top10
如果依個假唔流湊小朋友

聽一次就封印系列

對佢地失左興趣

可能巴打係咁嘅意思

Burnt Toast reissue嗰陣我都有買, 好平, 好似$15.
即係一句melody loop成首咁?

即係啲文筆好雕琢 但睇完本書無嘢俾到你
即是無咗玩音樂個初衷呀

呢個係最佳例子:

https://www.youtube.com/watch?v=s86Mwmm9RoQ&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF

即係啲文筆好雕琢 但睇完本書無嘢俾到你
即是無咗玩音樂個初衷呀

Ok 明
........
........

Tyler, The Creator - Flower Boy

呢個係最佳例子:

https://www.youtube.com/watch?v=s86Mwmm9RoQ&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF

但依個都可以係一種style黎播

呢個係最佳例子:

https://www.youtube.com/watch?v=s86Mwmm9RoQ&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF

呢個係最佳例子:

https://www.youtube.com/watch?v=s86Mwmm9RoQ&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF

我唔係講緊依樣野
你地繼續啦 .....

呢個係最佳例子:

https://www.youtube.com/watch?v=s86Mwmm9RoQ&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF

係ga, 呢隻碟有一排我都聽唔少, 但我明白唔係個個都欣賞, 我都鍾意以前嘅mono多d

呢個係最佳例子:

https://www.youtube.com/watch?v=s86Mwmm9RoQ&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF

我唔係講緊依樣野
你地繼續啦 .....

你又唔講詳細啲

呢個係最佳例子:

https://www.youtube.com/watch?v=s86Mwmm9RoQ&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF

我唔係講緊依樣野
你地繼續啦 .....

起鋼做咩
如果依個假唔流湊小朋友

聽一次就封印系列

對佢地失左興趣

可能巴打係咁嘅意思

不要再說了

呢個係最佳例子:

https://www.youtube.com/watch?v=s86Mwmm9RoQ&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF&list=PLI5eMDYVl2wPTPzzZPIckjhL24KQpFLoF

我唔係講緊依樣野
你地繼續啦 .....

起鋼做咩

我個解讀咁完美都唔啱?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞