【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯X

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
GRANDDADDY - PREPARE TO BAWL( cassette)

Self released + cassette =窮
不過佢地好似冇乜有錢過

睇kevin garcia身後事都要gofundme就知

佢哋好聽過Wilco 竟然會係窮撚

Wilco 仲窮
窮到隻yankee 幾乎冇錢出#
終究都係靠口碑同網民打救
....

估唔到
但出咗Yankee後應該ok? 而家應該好景過Grandaddy, 起碼新碟用到joan cornella 個illustration

最賣得咪依隻 多得d night show 主持幫下手咁
依隻佢地都打定輸數
放上網俾人任聽了左個心願然後返鄉下耕田算
點知行大運
唔爭在

DON'T SOCK THE TRYER

我老豆keep得唔好
跳下跳下

又無去叫雞?

撚有錢咩

你去做ptbf賺返少少水腳費

你有冇客路呀? 你嗰邊要交通津貼喎

我搵緊ptbf陪我遊英國

英國我熟路喎
做導遊帶你行下
包我食住咁就算啦

我搵緊高我至少一個頭喎

癡撚線呀 導遊都要高
擋雀屎呀?
GRANDDADDY - PREPARE TO BAWL( cassette)

Self released + cassette =窮
不過佢地好似冇乜有錢過

睇kevin garcia身後事都要gofundme就知

佢哋好聽過Wilco 竟然會係窮撚

Wilco 仲窮
窮到隻yankee 幾乎冇錢出#
終究都係靠口碑同網民打救
....

估唔到
但出咗Yankee後應該ok? 而家應該好景過Grandaddy, 起碼新碟用到joan cornella 個illustration

最賣得咪依隻 多得d night show 主持幫下手咁
依隻佢地都打定輸數
放上網俾人任聽了左個心願然後返鄉下耕田算
點知行大運

當年我買咗隻日版,打救咗佢哋我都唔知
唔爭在

我老豆keep得唔好
跳下跳下

你老豆是未音樂人?
唔爭在

我老豆keep得唔好
跳下跳下

你老豆

英國我熟路喎
做導遊帶你行下
包我食住咁就算啦

我搵緊高我至少一個頭喎

巴打你幾高

點解你要問啲咁令人傷心嘅問題?

唔問點知呢度邊個入到閘

咁巴打有幾高先

有機會見到嘛知囉

英國我熟路喎
做導遊帶你行下
包我食住咁就算啦

我搵緊高我至少一個頭喎

巴打你幾高

唔問點知呢度邊個入到閘

咁巴打有幾高先

有機會見到嘛知囉

米八男神
絲林巴打同Bradford BB差不多高

我搵緊高我至少一個頭喎

巴打你幾高

唔問點知呢度邊個入到閘

咁巴打有幾高先

有機會見到嘛知囉

米八男神

符合我要求喎

撚有錢咩

你去做ptbf賺返少少水腳費

英國我熟路喎
做導遊帶你行下
包我食住咁就算啦

我搵緊高我至少一個頭喎

癡撚線呀 導遊都要高
擋雀屎呀?

唔高冇BF感覺
唔爭在

我老豆keep得唔好
跳下跳下

你老豆是未音樂人?

阿媽係 不過陀左我後冇嚕
老豆純粹係maniac 姐
好gay

英國我熟路喎
做導遊帶你行下
包我食住咁就算啦

我搵緊高我至少一個頭喎

巴打你幾高

唔問點知呢度邊個入到閘

咁巴打有幾高先

有機會見到嘛知囉

米八男神

仲差唔多咁瘦
唔爭在

我老豆keep得唔好
跳下跳下

你老豆是未音樂人?

阿媽係 不過陀左我後冇嚕
老豆純粹係maniac 姐

你老豆有冇聽新band?
咁Yankee隻野真係唔差既
又搵到Jim O'xxxxx 錄

利伸 wilco fanboy

套戲完全冇冷場多得d音樂

d配樂太多啦

巴打你幾高

唔問點知呢度邊個入到閘

咁巴打有幾高先

有機會見到嘛知囉

米八男神

仲差唔多咁瘦

咁就差啲
太瘦唔好睇

下個禮拜先睇

harry styles有冇好似ed sheeran咁唱歌?

面盲 唔係好認得harry styles
https://youtu.be/wcKsxHURj24

意大利
Art
雪糕

地方

人 不了
早知今日去都靈入national park做隱仕
做咩因為平d而揀Florence呢

又無去叫雞?

撚有錢咩

有冇去Uffizi?
我第一次對住張畫唔知點解流馬尿就係喺嗰度見到五張唔同時期嘅rembrandt自畫像

我爸爸又係好鐘意rembrandt

意大利
Art
雪糕

地方

人 不了

又無去叫雞?

撚有錢咩

有冇去Uffizi?
我第一次對住張畫唔知點解流馬尿就係喺嗰度見到五張唔同時期嘅rembrandt自畫像

你老豆是未藝術人?

巴打你幾高

唔問點知呢度邊個入到閘

咁巴打有幾高先

有機會見到嘛知囉

米八男神

仲差唔多咁瘦

咁就差啲
太瘦唔好睇

做gym

意大利
Art
雪糕

地方

人 不了

又無去叫雞?

撚有錢咩

有冇去Uffizi?

你老豆是未藝術人?

以前係 而家唔係了

下個禮拜先睇

harry styles有冇好似ed sheeran咁唱歌?

面盲 唔係好認得harry styles

我睇完先知有佢
成套戲剩係認得稻草人同Tom Tom

Immortal Technique - Revolutionary Vol. 2
https://open.spotify.com/track/2jkUaDrzb2bkybgjvux059

可能係近年最被低估嘅Underground Hip-Hop Classics
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞