【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯X

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
https://youtu.be/wcKsxHURj24

意大利
Art
雪糕

地方

人 不了
早知今日去都靈入national park做隱仕
做咩因為平d而揀Florence呢

又無去叫雞?

撚有錢咩

有冇去Uffizi?
我第一次對住張畫唔知點解流馬尿就係喺嗰度見到五張唔同時期嘅rembrandt自畫像

我爸爸又係好鐘意rembrandt

你老豆是未藝術人?

我連di Brera同Borghess都冇去
可能會睇David J既
Uffizi要睇下有冇態啦

唔問點知呢度邊個入到閘

咁巴打有幾高先

有機會見到嘛知囉

米八男神
絲林巴打同Bradford BB差不多高

仲差唔多咁瘦

咁就差啲
太瘦唔好睇

做gym

我都要做gym
操大隻啲過英國

唔問點知呢度邊個入到閘

咁巴打有幾高先

有機會見到嘛知囉

米八男神
絲林巴打同Bradford BB差不多高

仲差唔多咁瘦

咁就差啲
太瘦唔好睇

做gym

我都要做gym
操大隻啲過英國

gym room啲仔仔肌肉線條靚到 好想即刻畫低佢
想問樓上班gay佬 gay bar通常播咩音樂?

呢個post係咪得我一個正常?

冇去過gay bar

The national

冇去過gay bar

正係行過gay bar街冇入過去

絲打去gay bar?

套戲完全冇冷場多得d音樂

下個禮拜先睇

harry styles有冇好似ed sheeran咁唱歌?

面盲 唔係好認得harry styles

我睇完先知有佢
成套戲剩係認得稻草人同Tom Tom

邊個稻草人
tom hardy

下個禮拜先睇

harry styles有冇好似ed sheeran咁唱歌?

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀
Nolan啲戲次次都有Cillian Murphy份
即係比阿伯民船救嗰個士兵

下個禮拜先睇

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀

原來係batman
未撚睇過英雄片
btw下個禮拜先睇dunkirk
你講個阿伯是咪mark rylance
好似有好多靚仔士兵

下個禮拜先睇

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀

原來係batman
未撚睇過英雄片
好似有好多靚仔士兵

點解你個個post都有負皮

下個禮拜先睇

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀

原來係batman
未撚睇過英雄片
好似有好多靚仔士兵

啲人專恰細蚊仔

下個禮拜先睇

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀

原來係batman
未撚睇過英雄片
好似有好多靚仔士兵

唔好話靚仔
諗返起套野好似一條女都冇

所以好啱某幾位巴打入場

下個禮拜先睇

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀

原來係batman
未撚睇過英雄片
好似有好多靚仔士兵

啲人專恰細蚊仔

radiohead hater

下個禮拜先睇

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀

原來係batman
未撚睇過英雄片
好似有好多靚仔士兵

唔好話靚仔

所以好啱某幾位巴打入場

唔關我事, 我好撚鹹濕嘅

下個禮拜先睇

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀

原來係batman
未撚睇過英雄片
好似有好多靚仔士兵

啲人專恰細蚊仔

網絡欺凌

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀

原來係batman
未撚睇過英雄片
好似有好多靚仔士兵

唔好話靚仔

所以好啱某幾位巴打入場

係咪講緊我

下個禮拜先睇

我睇完先知有佢

邊個稻草人
tom hardy

搞錯呀

原來係batman
未撚睇過英雄片
好似有好多靚仔士兵

啲人專恰細蚊仔

我見親佢鳩up
都會負皮佢

個世界變左
原來好多嘢已經唔同哂

我知呢兩日一定好多忽然fans
但我忽然變返fans
一日咁多
無他
2004之後十幾年冇聽過
啲音樂有幾好大家心照
真係中間一首歌都唔識
直到今年呢隻一出
我聽完隻主打一笑置之
收山啦好嗎
點知現在真係收埋皮

以前初中啱啱聽歌夾band
玩in the end
Breaking the habit嗰啲
以為成個世界自己最撚型
後來越聽越多先知世界這樣大
呢啲音樂離我越黎越遠
連幾隻CD最後都賣剩一隻meteora

當日見到個報道洗版係凌晨3點
自己瞓左係中環一個公園望住個天
啲大廈仲好光
但夏天既夜晚原來幾涼爽
不過其實冇乜感覺
或者人大多左經歷太多麻木哂
第二朝走去唱片舖個sales話賣剩最後一隻
心諗今次真係最後一隻
返到屋企由頭聽一次
恐怖到不得了
新聞話死因冇可疑冇遺書
而隻碟根本就遺書黎
"Why is everything so heavy?"

或者個世界冇變過
只係好多嘢
自己已經唔同哂
David Bowie走左或者我無感
Leonard Cohen亦然
有啲音樂聽返
會發現原來初心有幾好
係呢
可能人生中頭十張喜歡既專輯影響一世
頭嗰一兩隻碟呀我慶幸自己聽過
回眸一笑
原來已大過

time is a big trap

冇去過gay bar

正係行過gay bar街冇入過去

Gay bar 好似都係播house
一係就Martin Garrix 果啲
睇左幾集sense 8
仆街套野d幕後肯定係indie 友黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞