歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (174) 你快樂所以我快樂

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
成日串我丫拿抵你死
次序上, 其實真係無一個方程式。
因為實戰時發覺可以之後補救,

好似a 片, 係先用筆手掃,再用粉
b 片, 就用左粉先再用real touch

又有個都幾多view 既韓國佬教學。
我就覺得搞笑, 係做晒舊化, 反而最後上金屬色係啲噴咀。

又好似應該上水貼再做舊化。
戈但都有人係做左舊化至上水貼

所以我都係開心放開去做。 睇吓邊樣先係自己想法

又好似nyc 叫大家乾掃銀色唔係太多好似困邊唔自然。
但有個youtuber 隻隻都困晒邊啲銀色。

冇對錯, 只有自己想出黎效果點
舊化新手留名
用左3D改件同埋盡量噴返修改型嗰隻藍
而家啲HG真係好好砌

巴打你咁快看破紅塵得唔得ga
隻藍色好靚,係邊隻?
我下隻係模型倉隔離間玩具店定叫玩具站買既30min機械人試
六十五元。

之後再試渣古。因為可以重手啲
//冇對錯, 只有自己想出黎效果點//
呢句野真係講得好岩
如果係 gaia 嘅 ex04 嘅話應該可以,話就話係 clear flat,但噴出嚟好似 clear semi-gloss 咁
消光能力虧到 gaia 之後都要出多隻 ex10

2019打後失蹤人口
講得咁口響, 梗係因為未想買啲勁貴既mg / rg 試啦

我自己買左rg 高達/ mkII 兩隻,我知最元祖高達好多問題。
但真係覺得靚。

rg 我都係想滲線消光做少少陰影就收工,想乾乾淨淨。
仲有啲關節位補色, 盡量唔用佢啲貼紙。
gaia 024上面噴hg02, 有次行過見到隻色幾靚買黎試下唔知灰底係咪一樣效果
隔山打牛
Thanks
同埋d 3d 改件改左d 咩
連登模型post 清泉
主要係腰同腳拉高左 噴口改左啲咁
冇咁矮肥
明明係跟你學野
係唔係strike角黎
做咩姐你

唔講以為上左色做舊化
隻eg白色我記得係青白黎
+1
同埋佢個feel好傳銷
上邊有巴打比番site google講白色
應該係光管燈照落去效果

不過個site google話原色膠係最白
未上消光前唔認同
上左都幾好

所以白色高達都唔太想做好勁既漬洗
可以漬洗完 乾咗先上消光
下次用real touch 會咁。
因為上左消化再用real touch ,真係咬得好實。
有啲位用果啲咩12蚊店買既白色清潔海綿加埋real touch 專用消除液都抹唔甩
有講錯咩
你睇, 人哋真係砌嘢, 鍾意討論砌嘢, 幾多嘢分享
我成日都唔明唔係特登撩事鬥非做咩唔去財經台開POST
認真討論商品價格市場生態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞