歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (174) 你快樂所以我快樂

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
我幫你推
是但做都有人買
做咩做得咁好
出乜鳩都斷貨,洗咩出全力
留力出wing zero (ew) 同突擊自由好撚過
就咁 6200 + 60926 ?
幾耐換一次?
唉!呢兩個算好㗎啦!起碼有玩家買先吖,你睇下果隻境界戰記個女主角,盒模型三十蚊都冇人肯落叠呀!
我自己就4個月
果隻真係癲到
果隻唔係負油價應該唔會出
b社如果認真出飛機坦克船戰車
d 細廠全部收皮呀同你講
其實你應該講光武,佢應該會起勁d
洛克人
出七彩顏色獨角獸都夠
收到風Bandai唔出主力係想個市場百花齊放
Bandai一出主力唔好話收壽屋皮,田宮都執笠,永野護跪住求Bandai出五星物語呀!
真啊
留返條生路比人行下
廢事趕盡殺絕
Bandai咪出左光武無限囉
我覺得arcanadea 天使惡魔都唔錯
島田娘
女神裝置白兔都唔錯

裝備唔係好多
造型靚
價錢唔係好撚貴
乜野話?
淺井同島田都有份架喎
咁講的話要點定義有心出先
流浮山刀手出先定Bandai出力先
真係人唔笑貓都喵
Bandai無限世一
小弟係由Wing zero先開接觸高達既,因此無論玩機戰定買模型大部份都係wing zero之後既機體。近期開始玩下砌模型上色咁,而房既空間有限,所以特登揀1/144既玩下,一搵之下HG之外重有RG依個Grade, size 又岩,D款又靚。

咁就開始玩下,砌完wing / god 依D之後,新年間期有時間,就搵下一隻玩下,但又無咩岩心水。搵既其間見到好多人講隻nu-gundam 係三年前既年中大獎,必入之選咁,雖然唔係咁識依隻野,但見講到咁就搵下啦,咁岩見到250咁平就入左手啦。

咁就落手砌下,砌完個下體就覺得好似唔對路,點解咁高既 我一度懷疑買錯左 1/100,但睇返個盒又真係RG喔,搵隻RG GOD 對比下

下半體己經成隻 GOD 高 ,之後搵下資料,先知原來NU既設定係 23米高,比大部份高達高 4-5米

NU 又真係幾型,遲下再入返個配件包,加多6隻浮游炮,同埋想入手隻 KA版,應該更加有氣勢

不過有一點幾有趣,原來其他版本面相係有唔同,其他個下巴係長D架喔。再望返隻RG 個樣,其實我鐘意RG個樣多D,但係條頸好似變到好長咁

最尾擺返個pose 收尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞