【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (6)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
XZ用家 唔好升7.0 就得

但影相都係會油畫..開多幾個大app會lag係常識...

俾多一千幾百買xz premium咪乜事都冇 講到口臭

Xz premium內部設計大改過黎 就算拍4K片都唔會再發熱 所以可以用盡粒835的性能 ufs2.1 r/w神速 影相save相拍得住iphone7plus速度 個鏡頭不再油畫 係真正的top flagship 唯一衰在大部左d

XZ, XZs用舊內部設計 鏡頭同SoC好近 一發熱就玩完 lag機 彈app乜都齊 加上sony上一個rom寫得差 用得耐會食電
而且機機仲係用eMMC..... r/w都慢到仆街 save相都要load一秒左右 基本上就係sony一貫 "一手價錢 二手科技"的產品 點解仲要貪平去買呢

差兩千 唔係差一千幾百
諗住等xzp跌價再買部比自己

我等埋今個月佢發佈,如果都係冇咩優惠直接買算
XZ用家 唔好升7.0 就得

但影相都係會油畫..開多幾個大app會lag係常識...

俾多一千幾百買xz premium咪乜事都冇 講到口臭

Xz premium內部設計大改過黎 就算拍4K片都唔會再發熱 所以可以用盡粒835的性能 ufs2.1 r/w神速 影相save相拍得住iphone7plus速度 個鏡頭不再油畫 係真正的top flagship 唯一衰在大部左d

XZ, XZs用舊內部設計 鏡頭同SoC好近 一發熱就玩完 lag機 彈app乜都齊 加上sony上一個rom寫得差 用得耐會食電
而且機機仲係用eMMC..... r/w都慢到仆街 save相都要load一秒左右 基本上就係sony一貫 "一手價錢 二手科技"的產品 點解仲要貪平去買呢

差兩千 唔係差一千幾百
諗住等xzp跌價再買部比自己

$4800有xzp啦 差一千八
Xzp新手

音量好細,聽收音機app
來電較到最大

都有時miss call
係咪故障?
有無得整?
仲有人買xz 唔好貪平啦

正正經經買部xzp用夠兩三年 好過買部xz用半年就出事 呢度大把苦主

xz有咩事 google下先

好似都係話更新完好lag?
前幾頁有巴打又話更新到最新,再停用啲app有好大改善

岩岩停果幾個鐘就有改善,好快打回原形,每日一reboot係基本野

岩岩買返黎係6.0,用落ok順,一up上7.0 開始lag

我都想降返落6.0

上7.1會唔會好返啲

lag到仆街

唔撚係掛
睇下落唔落得返6.0 先
問題少年

Xzp 7.1.1係咪無得將apps過落sd card?
啱啱出咗機
人在九龍灣
邊到有case 同貼買未收舖
大家xzp用邊張sd card?

有冇推介?要夠高速
大家xzp用邊張sd card?

有冇推介?要夠高速

有錢買sony張90r/90w
啱啱出咗機
人在九龍灣
邊到有case 同貼買未收舖

聽日先喇
仲有人買xz 唔好貪平啦

正正經經買部xzp用夠兩三年 好過買部xz用半年就出事 呢度大把苦主

xz有咩事 google下先

好似都係話更新完好lag?
前幾頁有巴打又話更新到最新,再停用啲app有好大改善

岩岩停果幾個鐘就有改善,好快打回原形,每日一reboot係基本野

岩岩買返黎係6.0,用落ok順,一up上7.0 開始lag

我都想降返落6.0

上7.1會唔會好返啲

lag到仆街

唔撚係掛
睇下落唔落得返6.0 先

點降6.0
點解xzp冇咗timeshift burst嗰啲app
又冇新增比我down其他
新買返嚟已hang 兩次機
一次要reboot
有冇人用sd card save 相係相機app 影完開唔到
一次要reboot

csl真係特別多壞機?
一次要reboot

csl真係特別多壞機?

屌你開口中
呢部第二部嚟
係1010拎過嚟
一次要reboot

csl真係特別多壞機?

屌你開口中
呢部第二部嚟
係1010拎過嚟

第一次hang 到要re 係開傳說對決過咗logo 就hang
第二次係轉theme hang 咗等一陣好返
同埋用完a1 sd bench save 相好慢
開相機要轉圈
reset 一次部機算
再有咩問題就換
一次要reboot

csl真係特別多壞機?

屌你開口中
呢部第二部嚟
係1010拎過嚟

第一次hang 到要re 係開傳說對決過咗logo 就hang
開相機要轉圈
reset 一次部機算
再有咩問題就換

load app hang好平常,你知an app質素有幾高喇
但xzp開影相咁真係冇可能
一次要reboot

csl真係特別多壞機?

屌你開口中
呢部第二部嚟
係1010拎過嚟

開相機要轉圈
reset 一次部機算
再有咩問題就換

load app hang好平常,你知an app質素有幾高喇

我想講佢read 唔到我sd 卡
影完相想㩒張相會彈operation failed
有時出頭會唔出縮圖個格仔
一次要reboot

csl真係特別多壞機?

屌你開口中
呢部第二部嚟
係1010拎過嚟

開相機要轉圈
reset 一次部機算
再有咩問題就換

我想講佢read 唔到我sd 卡
影完相想㩒張相會彈operation failed
有時出頭會唔出縮圖個格仔

咁係你張卡太廢/唔支援
嚟緊XZP相機會大更新
嚟緊XZP相機會大更新

source?
嚟緊XZP相機會大更新

然後香港要等到2046先有
嚟緊XZP相機會大更新

Android 8.0的大更新?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞