做過或者做緊服務性行業嘅你 聽過客人問得最on9嘅問題係咩

800 回覆
44 Like 738 Dislike
救命
你條廢閪窮撚到買兩餸飯都要諗食唔食得哂

況且呢條問題on9嘅著眼點係
冇人會知個客嘅食量
唔該用吓你個閪腦先覆啦
唔該一個熱嘅朱古力沙冰
唔好意思,我完全唔係你講既個種人,無睇你個d乜閪客之道,都唔會令佢覺得幫咩大忙
你下下講晒粗口,鬼咁嬲都幾好笑,小心爆血管睇你就知你現實都係個失敗者

諗返起,過年前有個客買之前又問好多野,介紹完佢又唔信,又串咁懷疑我呃佢。

最後我唔賣比佢,佢過幾分鐘就返黎求我賣比佢,但sorry,宜家我唔賣打去總公司,總公司話一切由我作主

OK,門口響個邊,好聲行唔送,新年快樂
我試過係麵包舖見到隻新嘅飲品,就問個店員好唔好飲,佢話好飲叫我試。
我再問佢有無飲過,佢話無
犧牲份工ser個客丫?咁你每月係未一出糧就捐一半出去架?
你有無捐先?有捐先好講犠牲喎
其實問「好唔好飲」呢個問題,同問廢話冇分別,個店員基本上一定話好飲,除咗某啲好似我咁嘅白癡之外。
死廢閪抵你踎死一世茶餐廳,正一爛泥扶唔上壁,死乞兒俾個皇帝你都做唔嚟。呢個世界好多嘢都唔知㗎,咁係咪唔撚使做?屌你老母小學畢業未呀咁閪蠢嘅人都有
問得你就要答㗎啦屌你老母!你喺度做伙記乜柒都唔知去跳樓死啦死廢柒
賣屎忽就有你份,傻閪閪連銷售技巧都冇講閪咩
依家唔係問緊要唔要做
係講緊條問題on唔on9呀
on9仔 笑死
所以而家啲狗閪撚屌傳菜龜執貨雞真係應該全部跳樓死,咁撚廢都算,又唔知自己廢,仲要串撚柒柒先攞命。完全缺乏產品知識,又冇銷售技巧,又唔識對答,更加唔識解決難題,豬閪都醒過你班垃圾
以為出得院
問題完全合情合理,係你老母生得你成條白痴撚屌仔先話戇鳩。你條死廢柒擺明就係唔撚掂,認撚咗佢啦冚家剷!仲喺度死撐
去外國食嘢唔知叫咩會咁問
方便好多,啲 waiter 好 nice 咁介紹有咩好食
你試下用英文講無咁 odd
十幾廿年前做暑期工喺運動鋪賣野,有個阿嬸問我著乜碼好,我叫佢試試中碼,應該啱身,

佢話:「我係問好睇,唔係啱唔啱身」
我話:「咁如果衣不稱身點會好睇」
之後佢搵店長投訴我
黐撚閪線,樣撚樣都唔識答,死去入筷子啦!樓面呢啲手板眼見功夫都做唔撚掂仲喺度懶好笑
你話合理就合理?
原因都冇個
淨係識亂吠
呢啲就係文明人同野蠻人嘅分別,死港燦呢啲遠東熱帶地區落後土著講極都唔明,一味話人問啲問題on9,自己完全唔識反省
屌你老母,你喺度返工,啲出品係點你有責任答㗎死懵撚!用吓個死人腦諗吓點答啦!仲死雞撐飯蓋撐到幾時?屌你媽咪!
咁大個人仲叫媽咪
你係咪坐住咗個腦
連問題問乜你都未搞清楚就吠
再叫兩聲嚟聽吓
做自助餐 問可唔可以幫我攞個件野食去佢個位
我估做得餐呢條問題日撚日都會有人問,你呢條死蠢閪唔去諗吓人哋點解問,又唔諗吓應該點答,日日俾人問就日日話人戇鳩,毫無自我改善能力,呢啲完全係豬閪咁蠢嘅人先有嘅反應,真係唔跳樓死都唔知你仲有乜生存意義
點答上面一早答咗你
點解問就唔關條問題on唔on9事

仲有咩想講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞