做過或者做緊服務性行業嘅你 聽過客人問得最on9嘅問題係咩

800 回覆
44 Like 738 Dislike
連登文盲率高唔係第一日

You are not alone bro
又扮女人
魚有魚味
窮奇刑天三個機械人
你間舖會唔會好多客 我怕多人
到時班傻閪又問你,咁即辣唔辣。

同果啲問今日凍唔凍? 14度姐, 但有人仲可以著短袖,有人20度都仲要著住件風褸一樣道理。
佢地好撚得意咁攞左個‘科學數據’出黎以為自己好撚醒,但事實係我答左你度數都係‘冇答到你凍唔凍’,‘辣唔辣’。因哩個係相對‘感覺’,唔係一個數字!
咁你班柒頭就醒啲,應該問:係幾多無度唔係咪辣唔辣。所以更証明問辣唔辣果班正一on79黎

唔需要理哩班柒頭,同前日去睇slamdunk展入唔撚到場鳩叫:我係顧客,係上帝呀!果個撚樣一樣
家陣有人迫你食?
點解唔得
第一次試就試最少辣
反正唔夠辣佢會叫辣椒醬
太辣就一定又投訴

顧客係邊個?

顧客係上帝
唔怪得你咁撚傻閪啲假膠 原來做餐飲
你有冇咩資料確認度譚仔有幾辣先
你拎人哋牌頭出嚟,商業嘢你有冇請示過負責人可唔可以咁答個客法,到時你答到個客一舊舊,或者你公司收到咩法律行動你又點處理?
如果隨便噏就係你講嘅專業,我懷疑你係從政
你都識講大部份客都係想知個概念,又使乜懶係專業拎個咩辣度科學單位出嚟噏

見你又拎咩五星級大酒店出嚟講,茶記份人工係咪五星級價錢先
要茶記啲侍應五星級質素,同幼稚園教四式運算一樣
你見共產主義行唔通就知,做人現實少少比啲常識唔好淨係讀死書
其實辣度係參考,之後會講返大約係咩程度既辣
你睇台灣片都會成日講辣度幾多之後會講類似咩辣椒做參考

個個人接受程度唔同同主觀問題係好難答
但問得出呢個問題其實都係想知佢 辣定唔辣
聽呢句講得最多既人就係平時唔食辣先問
又係收到電話
:有咩巴士可以過黎你地到?
:小姐,請問你係住邊頭呀?
:我唔會話你知我住邊
::咁我好難幫到你喎
:你將你地附近d巴士線全部讀一次比我聽,我會知邊架過到黎
比少啲佢
搵間四川正宗麻辣

小辣都辣到你喊

你用商品說明條例告佢囉

你報警同Popo講太辣
要杯雪碧少甜
大部份鋪依家都係咁做

所以好多睇落去紅卜卜都係唔辣

香港人食辣好撚廢
任何野加左個唔該 就算句野幾有骨語氣幾差
當事人都覺得自己好有禮貌
推油果陣
通常唔食辣既會成日問
唔覺得有咩問題
有人真係少少辣都唔想食

咖哩類既野都好多人問啦
係咪甜酸苦辣鹹都要用template 去答

有邊間五星級酒店咁做緊?

講黎聽下?

有幾甜有幾酸有幾苦
我真係遇過要杯熱奶茶之後叫我畀杯冰佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞