日本旅遊討論區2022 (21)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
https://www.bushikaku.net/search/kanagawa_yamanashi/yokohama_kawaguchiko/202302/

0700同 0730 橫濱有巴士去河口湖,不過唔知可唔可以預約同仲有冇呢個班次,要你 fact check
有冇ching呢幾日會去大井川鐵路
想問國泰3月19日買唔到去福岡嘅機票 但我之前係asiamiles個到換左 即係代表會取消個班機?
想問到時會check你正本針紙,但我針紙佢print出來係黑白,因為係診所打,有無人都係黑白,係唔係唔會有問題?
3月尾4月頭會去東京10日,主要箱根溫泉(book左最尾個晚),河口湖,輕井,Disney,櫻花,應該點行最好想慢慢行
將輕井沢同河口湖放埋一齊買張3日Tokyo wide area pass 其他就冇乜所謂
真係可惜 原本諗住今年去住
佢上年唔開
今年一路都冇消息就send個email去問下
東京4日>輕井2日>河口1日>箱根1日>東京1日
咁行好唔好
thanks
冇問題
thanks
只係代表佢HOLD起晒D位唔賣
到取消個距離仲有一大截
香港有冇直航飛機去 廣島或者岡山?
以前 HKEXPRESS 有廣島,佢官網仲有呢個 option,不過要等佢重開航線

岡山印象中冇,四國就而家有 HK Airline,以往都有 HKEXPRESS
岡山以前hx都有
但廣島個機場好唔方便 基本上出去得巴士
又細
廣島 - UO
岡山 - HX
高松 - UO

而家東瀛遊包機都係UO
想問吓已經upload咗針紙去visit japan有藍碼 仲需唔需要帶埋實體針紙入境?會唔會要check?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞