日本旅遊討論區2022 (21)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
站門口基本上係全部巴士站

河口湖站廁所對出
果度有清楚指示,又有職員幫手
感謝大家咁我係high way bus買飛先
驚到時太多巴士唔識搵邊架
你試下打去睇下佢受唔受理 國泰係ok
https://www.eki-net.com/top/tr/guide/receive/

你有冇印象你揀 PASS 領取地點嘅選項入面有冇指定席售票機?如果冇呢個選項我諗佢都唔係好認真限制你去預約好嘅車站領取。因為有 passport scanner 嘅指定席售票機就可以攞。
唔見網站有寫。請問咩位置可以睇到?轉頭狗衝 book 3月尾
想問下而家番香港係咪都係填個申報表就好似以前咁入境就得
另外無線充電板係要HAND CARRY定係要寄艙
9點幾機大家會幾點到機場呀
早2個鐘到夠唔夠
無線充電板裡面只係銅線圈,可以寄倉
小心唔好訂錯全國旅行支援優惠
https://www.jalan.net/theme/specialweek/
返香港可以唔使填 同2019年一樣
因為信用卡回贈爆煲本身等2月1先 book,所以已經睇好酒店日子同價錢。

唔知點解 jalan 貴過 agoda 4成左右
各位大大 唔好意思
想請問針紙可唔可以直接用安心出痕果張
唔突登download 第一頁果個pdf入日本境架?
唔該曬
你咪試下 好快就知結果
有時唔知點解agoda真係好平
同埋google map都會出到唔錯嘅價錢
Google Map 係真係堅,我都係近幾日發現,選擇多好多,雖然唔知點解冇樂天喺入面。總有啲旅館冇用外國 agent,同埋同一間酒店,某啲網賣晒,有啲網又仲有,好得意
我就咁撳入去 agoda 網站睇酒店,之後搵到 MasterCard 10% off 嘅 link,入去再 search 同酒店,居然可以貴啲...

兩個畫面同時喺我眼前,咁入去埋單嗰頁,真係價錢有分別
準備緊去澳洲玩
租車網嗰啲所謂信用卡優惠計完之後仲貴過咩都唔用
Agoda 有premium有時keep住平,所以都係集中一間book有著數
https://bus.fujikyu.co.jp/highway/detail/id/4

得返呢班由羽田開
暫時
有啲地方想住特別啲,有時都會要轉移去 Airbnb 同樂天。富士山等嘅觀光地就樂天多啲特色揀擇;大城市如果想試下住日本住宅咁 Airbnb 都好多選擇。Agoda 呢啲大 agent 都係連鎖同商務酒店居多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞