日本旅遊討論區2022 (21)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Off topic問 有冇人最近出發 香港機場入面有咩野食而家
啱啱想預早網上買定「富士特急回遊」車飛
發現出發個日網上顯示已經冇位 唔俾我㩒

幾個班次都冇
如果落機當日即刻去櫃位買
係咪都唔會有位架喇??

同埋係咪揀「僅購買特快車票等」呢個選項就得?

感謝各位
求解答
自己帶Set去/係日本求其買set咪得
Off topic
有冇巴絲嚟緊會去大阪海遊館?
早幾日喺嗰度買咗個掛飾,但返到香港就發現唔見咗
如果可以嘅話有冇人可以幫我買一隻?
TG: @ky689

你買邊日?無咪大月轉車囉,又唔係咩大問題
用緊 pixel 4a 得 4g 試唔到
有無巴打試過walk in 博多人形町 平日開門時間9沖會唔會有機
https://udn.com/news/story/9651/6889988

以前係築地食過,想問呢間有冇搬埋去豐洲
有無人試過咩 三浦半島 三崎港 一日劵 o唔ok
係咪東京人郊遊feel lv, 好似香港人去離島咁感覺

(試過橫須賀一日劵 本身就想睇三笠就所以覺得ok )
橫須賀上個月去完 但係太晏出發
睇完三笠就天黑 去唔到美術館
我食完個海軍咖喱 飽到去到條美國街仲飽緊 無食到美國野
我去左其中一間出名食 不過兩樣都麻麻

海軍咖哩同漢堡包
啲嘢開番 不過好撚難食
有話要咩
從台灣或中國以外地區抵港人士

除抵港當天為三歲及以下人士外,於預定起飛時間(從機場入境者)或抵港時間(從其他口岸入境者)前24小時內進行快速抗原測試、或於48小時內進行聚合酶連鎖反應核酸檢測並取得陰性結果;及
保存載有快速抗原檢測結果的照片或核酸檢測報告90天

唔洗報, 但要KEEP 90日
海遊館值唔值得去?
請問有無人去過奈良公園?

見佢成個公園好似好大下

行曬d重要景點 係唔係買佢市內巴士劵會好d

定就咁行就得?

大約預4個鐘行
記住去熱海只可以坐特急唔可以坐東海道新幹線
3月中大阪落雪機會極微
值得去,入面夠大,行半日
好耐之前Visa都可以,唔知幾時轉左,我都唔知咩原因,我都係早幾日先整,如果你想知你真係要上網搵吓點解
鹿兒島嘅宮島喺邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞