[隊波發生過什麼事]巴塞隆拿球迷討論區(478)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Kubo算唔算 係皇蘇好似幾好
0910賽季頭幾場直頭無電視台播
跟著now先買左,第一場就國家打比
咁就十幾年好痴線
巴b唔練對抗性,一離開體系就蝕,samper唔外借繼續留一隊比機會一定會好過影,每場得果少少時間出場,甩兩下就屌鳩佢然後又剩係出影,啲高層同當地fans真係好撚閪,自己青訓少少野就屌黎屌去,廢丹廢左咁多年又咁有耐性
自從哥帥防中擺中堅同阿祖通天老倌成功後,每個領隊都要搞下笑證明自己有料,之後得安帥蘿蔔打右閘係算成功,依家下下買人都好似一定要人打到2個位置,好在今季啲中堅有料,如果唔係肯定沙維會好似熱身賽咁長擺fdj做中堅
巴塞個青訓係為自己一隊去規劃,班留唔到喺一隊嘅出到去大部份都唔會打得好都好正常

法比都係16歲去阿仙奴先改到踢法,而家嗰d下下俾巴狗呃佢地留到廿歲,點改呀

成日話青訓唔得,踢幾場就話廢
沙維係而家出道嘅話應該一早俾人boo走咗
好心中堅就防得好 唔洗野野講腳法
不如一個位踢得勁 好過冇樣掂嘅通天老官
最撚好例子就係68
Samper外借去拉斯彭馬斯嗰陣,一個人喺中後場策劃疏理,俾人鏟咗鑊勁重傷收咧先踢唔返水
我成日都話巴塞最搞笑係要求中堅,防中兩個位置要有進攻能力

自己崗位嘢都未做好,學人進攻,嗰陣瘋傳買大衞電欺,我覺得佢地係認真的
上場一堆廢物坐後備 一堆前面換後面死守
諗起都想笑 明明拉馬青訓勁多
其實改造嘅話,A4 打右閘仲好 中堅就別天神+觀算啦
就係安蛇果種諗法囉 踢龍冇腳唔揀
比迪基亞係到隨時贏

多仔青訓點解勁 就係幫球員搵到最佳位置
A4咁嘅材料踢閘真係浪費 隨時下個雲迪克
A4踢閘只限於對面有隻超快又超扭得既翼,e.g雲尼素斯
我諗對曼聯都會擺佢係右閘守fit到漏既rashford
守雲尼素斯效果好好,次次守到佢一棟都無
根本觀買番嚟就係打中堅 係無諗到天神穩
4人防線就要犧牲觀打閘 佢踢閘但都係替工嚟
長遠都係入番中間
其實一隊波有三個勁中堅做輪換都好正常,曼城都係咁
唔洗格硬出哂,而且araujo咁易傷,有多個勁中堅都好正路
所以都係正正經經買返隻右閘啦
隻美職佬係咪含左
人地其他隊比球員踢其他位係客串,我地係全職,而且會取代埋原本位置,好快玩死個球員
之前都係人球
要睇下可摸耳擺脫賤種
去一隊真係長期俾佢正選嘅球隊打番幾年好波先
拼圖王當初搵佢翻嚟就話同a4做防線核心
到左之後就變打閘
samper我就唔會話佢留低會發展得好啦
佢條友傷得咁撚甘, 咁撚密

唔講GAVI咁顛
就以刀仔為例
你係真係有潛質, 打得OK嘅, 點會有人反有人boo
18 Seconds late
中堅進攻冇問題,但起碼有個攔截強既防中去換位,依家中堅推上,留影帝後面發夢,都on99
上年皇蘇買斷咗了而家咪踢緊正選,上個禮拜對皇馬好撚勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞