原來真係有賭場因為你嬴太多而趕你走?

821 回覆
16 Like 414 Dislike
Ace+6 = soft 17
Ace + 10 + 6 = 17
有美國賭場 dealer 會 hit on soft 17
Ace + 10 + 6 = hard 17
原本我都廢事再覆, 不過我見下面有位巴打回覆佢信比tips 熟手荷官, 個荷官就可以盡量控制結果比個客嬴, 但係佢又唔信有人可以計到輪盤大約開咩野號碼, 好明顯佢無諗過依兩個講法有互相抵觸嘅地方

輪盤荷官可以控制嘅factor 得2個, 一個係落波嘅時間, 一個落波嘅力道。你幻想下有一個輪盤, D數字係由0至36順序咁排, 你控制每次都啱啱0號經過自己就落波, 每一次你都盡量控制大約相同嘅力度, 你會發現某D number 出現嘅機會率高D, 某D number嘅機會率就低D, 而出現得最多嗰個就係你嘅期望值

若果你之後改到8號經過嗰陣先至落波, 你會發現新嘅期望值只係舊期望值+8 。所以係你唔改變落波力度嘅大前題下, 依一個輪盤遊戲已經唔係pure random。依個亦解釋到點解熟手嘅輪盤荷官可以有限度咁控制到結果。
我係話聽過,無話係信
事實係你俾幾多tips個荷官,佢都未必可以夾到俾你,因為人力唔可能咁精準,每一次力量同好多外來因素都會令個波嘅去勢唔同咗
你自己都講唔改變落波力度下,但問題係個輪盤荷官都唔會次次一樣力
即使真係某啲數字出現機率真係大咗,又唔會大到可以彌補到本身個莊家優勢
外國有例子係一team人做大量統計加電腦運算,先至可以係某啲有缺陷嘅輪盤到贏錢
樓上個人吹到自己親戚可以每個月都搵到食,又真係好難信佢
澳門一定冇手洗,min 200 max好似就係6k,唔肯定
咁又冇少到2,3張咁誇張,不過澳門bj枱相比外地任何一個地方嘅賭場,比例好低係真
你無發現我就係話我親戚嬴到錢嗰個

我唔係見我親戚每次落注都係只買一個 target number, 通常唔使一個鐘就嬴幾千蚊就閃人, 我都打死唔會信佢計到出幾多號。我亦唔會去問佢, 既然佢有辦法贏, 點解唔贏多D先至走?

無可否認, 網絡世界好多人鍾意吹水/搭雞棚, 所以你唔信, 我都覺得好正常
唔止,仲有好多好多人認為百家樂係賭場最公平嘅game
依d純運氣game 悶到震,但係大多數人都係唔鍾意用腦,所以廿一點唔啱佢地玩
係Los vegas, 大d嘅賭場會有10張8張枱玩廿一點

我幾年前去金沙,頂多得4張枱。水立方得2張枱
照面睇又似wor, 兩邊鬥點數,同點數就和

唔計細數唔會發現邊到唔公平
新加坡兩層加埋,廿幾張枱左右,部分係Parton bj

海立方係咪兩層嗰間?太耐冇去,如果係,啲枱兩層加埋唔止兩張。另外澳門金沙睇時間開,我去嗰次四張左右,全爆,都係疫前
個人認為係其中一個有趣嘅謬誤嚟,另一個可能就係有人認為莊閑機率各半,其實數學上,開莊機率高過閑少少實際高幾多唔記得咗

事實上,bj係賭場最公平game,沒有之一,大前題係跟bs打法,上面有巴打都提及過
輪盤就係靠部機仔去入資料
師兄識啲嘢
買莊蠃抽水太多
根本on9
而且London 見barccarat都係中國人玩多
1:0.95 / 莊6賠一半 其實食水好深,可能規則簡單易明,又「有路睇」又剩咁
21點邊洗抽水阿
試過贏太多
跟住佢哋派咗個荷官叫jesus黎對付我
輸到仆街
train 21點不如train poker
基本規則+基本原理
已經夠去澳門玩BJ輸身家
你可以外國長期作戰先學其他野啦
冇 surrender
唔比 split ace , split 10s
係 BJ 抽水既方法
對玩家最有利既玩法係
split左 ace ,如果係ace可以再 split ,再double ,再 hit
兩張公仔 against dealer 6仔,true count >1,可以 split公仔
雖然冇去過澳門.但我估佢地都唔會比你咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞