居屋2022 (23) 白核配額即將用完

957 回覆
11 Like 0 Dislike
招生youtube/facebook
見到啟德起簡約公屋,我諗啲人都應該開始卻步啟欣納米
180尺要比錢買已經係令入卻步
綠核放棄率好高,都唔知要揀幾多日
礦場衰極係30分內落到觀塘
朗邊...30分荃灣都去唔到
目前係,日後非繁忙時間,可以去第二期交通交匯處搭巴士

不過第二期將會起50層公屋,住2萬幾人,有冇能力迫上車先係問題

https://www.districtcouncils.gov.hk/yl/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/htpdc/19912/htpdc_2021_11.pdf

礦場有天梯行到去地鐵站,住朗邊可以踩單車
九巴衰極都會做好接駁線掛 路程短全部車錢爽執
仲要上面啲巴士路線好似會招標 九巴應該又嚟頂爛市入標
好似其他配套比交通更需要考慮
啟德隔離營改青年宿舍,有193尺,大過啟欣186尺

抽唔到白單嘅,可以考慮下
好多都係買完放係到等5年賣返出去無諗過住
呢班正一仆街黎
都係既
舊年已經揀完
第一期得個商場仔,後面第二期就齊哂配套
但有2萬幾人住
依家叫到第幾號波 有冇group可以八下
不如講下你大約咩次序,比大家分析下有冇機會,或者有咩單位揀

早幾日有人PO過tg gp,你爬下文
白表單人第一號波00想問下係咪只可以揀到低層
有得中已經好
都要睇埋電腦隨機嘅次序

你再考慮下自己點解會入表抽,一樓面對嘅問題,你可唔可以接受?引發出嚟嘅後果,你有冇能力處理?

有人放棄咗,之後十幾廿年抽唔到,亦有好命人,經常抽中,冇人知你係邊類型,所以最好自己決定
邊度寫有天梯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞