居屋2022 (23) 白核配額即將用完

957 回覆
11 Like 0 Dislike
就係乜撚都 申請
都申請到冇興趣去知有幾多單位 次次都係send個短訊俾你話單位賣晒
次次都係用250去買張冇可能中既獎券咁
反而而家移民走左50萬人先去了解 下 應該呢兩年白單最有機會上樓
屋既野邊個得閑 同你去玩膠
會唔會搵房署承辦個堆裝修公司?
咁認真問,你WS幾多?
應該係用長者隊買先要同老人家聯名,如果家庭隊買可以只用單人做業主留返個名額
聯名買過就買唔到政府資助嘅樓,但除名後仲可以係市場用首置買私樓
岩岩想問
有冇人知 而家去到咩編號 去到 幾M
今期 好似全部組別 撈埋一個編號咁 只分英文字母
我十Mxxxxxxxx
想問點解佢另外又整張綠色紙話唔洗預備本票
即係揀完先叫你出去買?
白色果張程序又寫係揀完俾完錢先簽約
咁即係應唔應該預備
因為剩低單位唔多,房署怕你揀唔到或者冇機會比你揀
唔想你蝕本票手續費

所以你係可以揀完當日去附近銀行整本票
你去官網https://hos.housingauthority.gov.hk/mini-site/hos2022/common/pdf/NHS-BAL-0001WF.pdf睇下你申請編號WXXXXXX,睇返對應WSXXXXXX係咩次序
X係數字,你問單人隊,所以我假設你係白單WS字頭)

例如: W000001 WS019631
申請編號係1,揀樓次序係白單嘅19631個

如果你連自己申請編號都唔知,去下面入身份證號碼睇
https://ssfs.housingauthority.gov.hk/ssfp/status/022?lang=tc
不過你強調自己抽咗咁多次,又比過幾次250,冇理由唔知道,我係方便其他新手

利申: 非常樂意鼓勵唔做功課嘅人買樓
睇泥你唔明我 講乜野 你既回覆
查個d編號 我都識查 我都知自己既揀樓次序
我回覆既意思係 話 咁次好似係
統一左所有揀樓組別號碼 例如綠表 家庭000001-003000
……
……
……
白 非核就係010000——080000
………………
………………
白單WS 101000--120000咁

有冇人知 揀到白非核幾多號 即應該係010000——090000之間既號碼?咁咪知大概幾時到白單囉
........白單邊撚到100000開始
你段野on9到我唔知回應你邊part 好
根據目標走勢,白非核今次冇機會揀樓
根據目走勢,白非核今次冇機會揀樓
30號揀樓 想問禮拜六日會唔會安排揀樓?
好驚啲心水俾人揀晒
東一九成九無哂啦
昭大開都應該無
都幾心淡,唔通買啟德納米垃圾樓咩
你係咩組別
有簡約公屋
我見都有成55個比人買咗
除咗炒狗都諗唔明點解家庭隊買180唔買有房單位
兩個人點住真係當staycation?
綠表
綠單?
預左安1
綠長
而家好似變左綠家?
屋企有長者咪 綠長囉 點會變左綠家?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞