居屋2022 (23) 白核配額即將用完

957 回覆
11 Like 0 Dislike
只可以講好多人真係who fucking care
我就on99同老婆度咗兩三日排80個次序
增加房屋供應
上期好似叫多二百個

安秀真係太kick,唔會考慮,本身都係諗東涌定坑口,最尾都係偏交通方便啲嘅坑口,細就細啲,過多幾年睇下有冇機會換樓
昭明去貨比我預期中慢,所以我先覺得今期要求高

除咗山墳同單幢樓之外,其實昭明衰啲咩呢

就係蝶翠、啟鑽綠置居,百幾尺都可以去貨,咪繼續推細單位谷數囉
東1 係1 樓?1樓都好kick
坑口除左管理費3.5 打劫咁其他都ok
我都係2個人住
唔打算生小朋友 2百幾勉勉強強啦
可能係存在感比較低

焦點去咗北角沙田,
供應多就東涌礦場,
啟德就吹奏咗咁多年大把人講
之後咪土瓜灣,最後坑口
係呀得返1樓揀
3.5管理費都俾得起嘅食下雙餸飯啦,希望坑口落成果陣起埋條馬路,過地鐵站快返幾分鐘
兩個人27x尺真係緊緊夠,叫做間到一間房
真係多個o靚仔已經搞唔掂

佢改下啲爛閪則好過 都係270呎
呢個屯門時代廣場嚟

再睇下依家居屋啲爛屎則 笑撚死
依家住緊低層,地下講野大聲d,
幼稚園對出d老母望仔吹水都聽到

如果東一1樓同礦一,我應該會揀礦場
得返開放
真係 佢依家個則可以講係限死你既設計 間房就黑廳
唔間又無私隱咁
政府根本唔明白梗房嘅重要性
好似以前啲公屋咁得個走廊窗
入面就淨係單邊有窗 你想間房嘅
漏光通窿都唔關佢事

總之要最方便咁一層起到最多單位
模組化 塞晒你班人落去
有d個廳有隻窗仔既
依家要追房屋供應條數,
其他理得你
係 徙置區呢個idea會喺2023出現返真係笑話嚟
有分别
望街果堆1樓可以同上層乘客say hi
依家起既都係求其交功課 講真 咪又係咁多人爭住買 為左住市區 180呎都要 真係悲哀
臨屋區鐵皮屋
简约公屋

起碼270先係人住180呢啲真係出現喺公屋咪算
至少唔應該真金白銀買嘅野都要細到咁下嘛
25年負債就係為左一個落床兩步就廁所嘅單位
香港真係痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞