居屋2022 (23) 白核配額即將用完

957 回覆
11 Like 0 Dislike
我都係
究竟仲有有4人單位
想問吓放棄唔揀樓有咩要做
係咪直接唔去唔使理
個人覺得呢個星期會清哂
呢兩日得綠表都每日賣四五十間
白家復活?
師兄 由交完尾數 到有人約拎匙等左幾耐?
我下星期一上律師樓比埋尾數
想睇下要幾耐先有樓收
日日賣70件,正常下星期四都完手,除非安一都清埋之後無人揀開放式
我交完尾數等二日有收樓信, 跟住約攞匙話要等半個月, 你試下可唔可偷雞宜家約左先
唔係有人約, 要自己打電話去管理處約
想問居屋而家係咪冇得執死雞
eg.前一日有人撻,第2日可以買嗎
可以
過哂42日就唔可以撻訂?
因為我係下星期一9點籌,如果星期六日有人撻就好
你星期五晚睇最穩陣
星期六,日撻,星期一未必趕得切上架
邊度有得睇?今期有試過撻訂?上網睇唔到
2月2日剩餘單位
啟欣苑
A座: 147
B座: 102

安秀苑
A座: 284
B座: 274

裕雅苑
A座: 76
B座: 74
C座: 89
D座: 69
E座: 58
F座: 42

驥華苑: 0
昭明苑: 0
冠山苑: 0
愉德苑: 0

如果冇計錯,剩低1215個新居屋單位 (今日賣咗60個)

單位資料麻煩自己㩒入去睇

https://hos.housingauthority.gov.hk/mini-site/hos2022/tc/index.html
有,不過要搵黃師傅或DXX設計公司,6人單位都比到你
官網,今期有撻過,我用青衣邨做例子,因為單位少,方便睇

㩒入去「成交記錄冊」
https://www.housingauthority.gov.hk/mini-site/tps/common/pdf/transactions/transactions-tsingyi.pdf
第12項 3樓8室 撤銷買賣協議的日期
第13項就係第2次成交

第14項17樓30室12月1日撻咗,第17項12月13日又比人買

新居屋都係咁樣睇,不過單位太多,你自己慢慢搵
仲有5日貨?
好難講
尋日賣72,今日60
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞