Affordable Watches 手錶討論區(27)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
下次係由鳩佢
睇黎好多都係擘酒局出事
有下次記得收埋隻錶先
通常唔新唔貴唔會有事
買過隻索斯Zero
放落喼即刻冇一半位 最後都係另外pack箱
抵玩過 doxa (用 ljp 芯同厚啲), 白針襯黃色多啲但已賣晒
黑針我都 ok 不過頂唔順條帶,仲十五十六緊
戴住最多花,袋起分分鐘成隻跌左
模型入喼想靚盒真係好難
又薄又唔食力
SHF嗰類細細盒都還好,入面仲有個吸塑撐住
又可以搵2件衫包住佢做cushion
我有次裂玻璃呀
如果飲酒一定係帶G shock
邊度有抵買seiko 5 gmt,好似無咩地方有貨,有都$3500起
fb 問吓華生,新泰,祥達

我記得新泰好似有
我借人隻錶上手一定響啲坐低地方
擺大髀面咁戴
放衫袋,褲袋好易唔見
我覺得黑針靚啲,佢好似玻璃圈?
星際三櫻
平時睇鏡頭嘢會望埋
謝絕一切擘酒局最安全
酒精害人,戴錶時咪飲
請問邊間?
槍街果邊唔少,可以望下
係,玻璃圈
我隻yema bronze 就係玻璃圈,俾個fd 跌一跌就裂左條痕。。。
收埋然後唔見埋
日本中野百老匯睇錶分享

交通:JR中野站北閘出直入中通行兩下就到

行經中通你會見到twc,唔多款

百老匯有4層 (B 1 2 3 4)
B係超市,魚、菜等生活用品
4樓得一間會員制酒吧同展覽,唔詳講

1樓分佈圖

出名既大黑屋都係度

不過觀察所見呢層大部份都撈/vc/pp 等貴錶,無興趣或時間唔夠可以速望就算啦

2樓好似旺角信和,主打動漫,亦有扭蛋、鐵道、模型等店,肚餓既有日式食堂同coffe shop,仲有一間女僕

女僕cafe既價錢,大家望埋d女既質素先好入去

3樓分佈圖

如上圖所見,出名既jackroad同龜吉都係呢層,呢兩間比較多牌子同affordable,其他二手店都係撈/刁/hublot/iwc/omega/chanel/montblanc為主,有新有二手,自己可以隨便睇

jackroad內有驚喜,有d vintage錶,有興趣可以去尋寶

samurai主打軍事錶,見到有sinn、gshock,好幾款都係限定版,亦見到cyma dirty dozen等 vintage軍錶

附近有軍備店,各位戰爭愛好者可順路望下

三樓書店仲有書介紹鐘錶

額外分享,如果你好似我一個人去,咁你可以好好享受下男人的浪漫,但如果你係帶另一半去既,都唔駛太擔心,一樓有d賣衫同化妝品店,百老匯前面亦有波鞋/賣衫/藥妝,應該可以幫你爭取到一小時的自由時間

當然,我亦有以下2個建議......

中通有間貓cafe,可以俾你另一半同貓貓做朋友

jackroad其實有賣名袋同女裝錶,交關稅係最後手段,不過分分鐘仲貴過你買錶

如果你帶小朋友,可以優先行2樓,買定玩具小朋友唔會煩住你

又或者帶小朋友入機舖燒下錢

今日分享係咁多,預祝大家搵到好野,多謝各位
想返鄉下了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞